Elektrogitar kurulumu nasıl yapılır?

Kafam çok karışacak gibi geliyor. Bir de sap ayarı yapması falan zor mu? Yapılı gelecekmiş ama merak ettim.
Bence değil. Biraz video izleyin anlarsınız. Kafanızı da pek karıştıracak bir mesele değil. Ha bu dediğim programlar 120 dolardan başlıyor indirimle 60 dolara falan düşüyor Black Friday vs. olunca. Tabii Archetype: Cory Wong'u başka yollardan da indirebilirsiniz size bırakıyorum onu bulmayı. Petrucci ve Tim Henson için yok o yöntem maalesef. Bir de ne tarz bir ton arıyorsunuz o da önemli. Bu 3 plugini cleanlerinden dolayı önerdim ki Petrucci'nin drive tonları da baya iyi alacaksanız o plugini alın baya iyi bir plugin. Başta clean tonlarla gitar çalışmanızı öneriyorum ama tel susturma vs. öğrenmek için de drive tonlarında çalmak önemli. Onun için de yine Archetype: Petrucci, Archetype: Gojira, Fortin Cali Suite, Fortin Nameless Suite ve Omega Ampworks Granophyre öneriyorum.

Petrucci dışında bu dediklerimi de yine "malum" yollardan indirebiliyorsunuz.

Bence değil. Biraz video izleyin anlarsınız. Kafanızı da pek karıştıracak bir mesele değil. Ha bu dediğim programlar 120 dolardan başlıyor indirimle 60 dolara falan düşüyor Black Friday vs. olunca. Tabii Archetype: Cory Wong'u başka yollardan da indirebilirsiniz size bırakıyorum onu bulmayı. Petrucci ve Tim Henson için yok o yöntem maalesef. Bir de ne tarz bir ton arıyorsunuz o da önemli. Bu 3 plugini cleanlerinden dolayı önerdim ki Petrucci'nin drive tonları da baya iyi alacaksanız o plugini alın baya iyi bir plugin. Başta clean tonlarla gitar çalışmanızı öneriyorum ama tel susturma vs. öğrenmek için de drive tonlarında çalmak önemli. Onun için de yine Archetype: Petrucci, Archetype: Gojira, Fortin Cali Suite, Fortin Nameless Suite ve Omega Ampworks Granophyre öneriyorum.

Petrucci dışında bu dediklerimi de yine "malum" yollardan indirebiliyorsunuz.
Pluginlerle ilgili baya bir şey denemem gerekecek sanırım size sorabilir miyim ihtiyacım olduğunda? Bir de sap ayarı nasıl oluyor? Bir de benim gitarım MM. HSS, SS, HH bunların farkları neler? Mesela MM gitarla Beat It'in solosu çalınabilir mi?

Amplitube 5 hem iyi hem kötü tecrübesiz biri için. Çeşitli tonlarca efekti deneme imkanı var ama bu efektler arasında kaybolabilir. Ben Neural DSP Archetype: Cory Wong, Archetype: Tim Henson ya da Archetype: Petrucci öneririm. İçinde kaybolmaz o kadar seçeneğin ki kendi tonunu oluşturmayı da az çok öğrenir kendisine verilen seçenekler ile. Bir de kişisel ama ben Amplitube'un sesini pek sevmiyorum. Neural DSP pluginlerinin ses kalitesi daha çok hoşuma gidiyor.
Bias FX denedin mi daha önce?

Pluginlerle ilgili baya bir şey denemem gerekecek sanırım size sorabilir miyim ihtiyacım olduğunda? Bir de sap ayarı nasıl oluyor?
Yeni başlayan birinin sap ayarı ile işi yoktur. İhtiyacınız da olmaz. Sap ayarı sizin yapabileceğiniz bir şey değildir. Ters bir hareketinizde Trus-rod Çubuğu kırılır, ya da deforme olursa o gitar çöpe gider. Çünkü onarım maliyetli ve uğraştırıcı olur. Evet fabrikadar ayarlı çıkar. genelde iç bükey ayarlı olur. Çalın sitilinize göre bu değişebiliyor fakat çalım sitilinizin farkına varmanız 5-6 yıldan öncesi değildir. O zaman da Bir luthier e götürürsünüz.
Bir de benim gitarım MM. HSS, SS, HH bunların farkları neler? Mesela MM gitarla Beat It'in solosu çalınabilir mi?
Her manyetik ile her şeyi çalabilirsiniz. Tonu amfi belirler, gitar değil. Gitarınızdaki manyetik ise Humbucker olduğunda sesin daha az gürültüsüz olmasını sağlar. Kaliteli manyetikler sesi daha net verir.

Son düzenleme:
Bias FX denedin mi daha önce?

Yeni başlayan birinin sap ayarı ile işi yoktur. İhtiyacınız da olmaz. Sap ayarı sizin yapabileceğiniz bir şey değildir. Ters bir hareketinizde Trus-rod Çubuğu kırılır, ya da deforme olursa o gitar çöpe gider. Çünkü onarım maliyetli ve uğraştırıcı olur. Evet fabrikadar ayarlı çıkar. genelde iç bükey ayarlı olur. Çalın sitilinize göre bu değişebiliyor fakat çalım sitilinizin farkına varmanız 5-6 yıldan öncesi değildir. O zaman da Bir luthier e götürürsünüz.

Her manyetik ile her şeyi çalabilirsiniz. Tonu amfi belirler, gitar değil. Gitarınızdaki manyetik ise Humbucker olduğunda sesin daha az gürültüsüz olmasını sağlar. Kaliteli manyetikler sesi daha net verir.
Teşekkürler yardım için.

@Single_factor denemedim. Önerir misiniz? Malum yollar ile bakayım demiştim de üşenmiştim.
Mutlaka deneyin. Amplitube gibi bir çok VST kullandıktan sonra Bias FX en başarılı gördüğüm VST olmuştu. Pedal zinciri ve routing çok başarılı ve mantıklı. Gitar rig gibi uçak kokpiti değil.

Bias FX i diğer VST lerden ayıran başka bir özellik ise kendi amfinizi yapabilmeniz. Amfinin içinde Transistör, tüpler, bias, voltaj ayarı gibi bir çok elektronik elementi de modifiye edebilme özelliği mevcut.

@Single_factor bakayım. Neural DSP denemiş miydiniz siz bu arada? Amplitube ve ToneX NDSP yanında baya vasat kalıyor, NDSP'de de ton çeşitliliği sınırlı. NDSP kadar iyi ses verebilen, o kadar olmasa bile yaklaşabilen bir alternatif arıyordum zaten.

@Single_factor bakayım. Neural DSP denemiş miydiniz siz bu arada? Amplitube ve ToneX NDSP yanında baya vasat kalıyor, NDSP'de de ton çeşitliliği sınırlı. NDSP kadar iyi ses verebilen, o kadar olmasa bile yaklaşabilen bir alternatif arıyordum zaten.
NDP de ses açısından gerçekçi ve kaliteli bir VST.
Sevmediğim tarafı ise arayüz. Kendi dünyalarını yaratmaya çalışmaları gıcık bir mesele. Amfi penceresinde Noise gate in işi nedir mesela? Dijitallerin haricinde hiç bir amfi size noise seçeneği sunmaz, bunu stompbox yapar ve release time, treshold parametreleri olmayan noise kullanışlı da değildir. Ayrıca o nise gate amfinin inputunda mı, Preamp çıkışında mı? poweramp Out katı çıkışında mı? Bilmiyoruz ve yeri de çok önemli bir meseledir. İşi iyi bilen gitaristler o özelliği kapalı tutup sinyal yoluna external bir Noise gate kullanırlar.

Amplitube sinyan zincirini ve kurulum mantığını en iyi yansıtan arayüze sahip ama ses kalitesi konusunda iş sizin çok deneyimli olmanızda odaklanır. İnput seviyeniz, amfiye ekleyeceğiniz drive gaininizi bilerek eklemediğinizde her şey alt üst olabilir.
NDSP gibi VST ler o işi kullanıcıdan alıyor "-uğraşma burada zaten ben yaptım hazır herşey" diyor.

@Single_factor NDSP alternatifi arıyorum diyorum ya zaten hocam. Ben de ayar oluyorum buna. Yalan yok ben Fortin Cali Suite, Nameless Suite ve Archetype: Gojira'yı baya kullanıyorum ve seviyorum da bu pluginleri ama sadece belli bir türe hitap eden pluginler bunlar. Hani çok yönlü pluginler değiller. Alternatif aramamın en başlıca sebebi bu zaten. Ama hiçbir plugin bana NDSP'deki kadar iyi ses vermedi denediklerimden. Amplitube arayüz olarak evet iyi ama ses konusunda fazla yapay. Bias FX2'yi deneyeceğim hafta sonu hocam bi bakayım.

@Single_factor NDSP alternatifi arıyorum diyorum ya zaten hocam. Ben de ayar oluyorum buna. Yalan yok ben Fortin Cali Suite, Nameless Suite ve Archetype: Gojira'yı baya kullanıyorum ve seviyorum da bu pluginleri ama sadece belli bir türe hitap eden pluginler bunlar. Hani çok yönlü pluginler değiller. Alternatif aramamın en başlıca sebebi bu zaten. Ama hiçbir plugin bana NDSP'deki kadar iyi ses vermedi denediklerimden. Amplitube arayüz olarak evet iyi ama ses konusunda fazla yapay. Bias FX2'yi deneyeceğim hafta sonu hocam bi bakayım.
Gitarın sesini sonunda kulaklığımdan vermeyi becerdim ama hoparlörden verdiremedim olmuyor. Akor ayarlarını yaptım. Hocam merak ettiğim şey tellere penayla vururken zarar verebilir miyim nasıl vurursam zarar veririm dikkat edeyim vermemeye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı