Elementary OS Kurulum

E-Tahta sanırım bunu arıyorsunuz. Kaynak kod ile oluşturup kullanabilirsiniz. Bu uygulama hakkında çok bir bilgim yok anca bu kadar bulabildim. En kötü VirtualBox üzerinden Pardus kurulumu yapıp kullanırsanız.
4 GB ram ile o zor ya, Z-kitap uygulamanın adı ama Pardus Etap'da var isoya entegre edilmiş falan diyordu sökülebilir mi sence wine?

Kafam iyice karıştı 😅. Şimdi ben Visual Studio, unity ve notepad+ ve Adobe'nin uygulamalarını kullanıyorum. Ama win10 dan sıkıldığım için arayüz değişsin mac os benzesin istiyorum. Macbook pro alacaktim ama donanım yeter mi bilemedim. Zaten bu donanımlara eşit veya daha yüksek bir donanıma sahibim. Bu yüzden donanım da sıkıntı yaşadım. Hem hafıza az hemde hala DDR3 ve paylaşımlı ekran kartı var alacağım mac modelinde. Zaten bu mac bile 9-10 bin. Bu yüzden almamayi düşünüyorum. Bende işletim sistemini değiştirmek istedim. Hali hazırda win 10 dursun. Yanına bir de mac os benzeyen bir linux işletim sistemi. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Son düzenleme:
Kafam iyice karıştı 😅. Şimdi ben Visual Studio, unity ve notepad+ ve Adobe'nin uygulamalarını kullanıyorum. Ama win10 dan sıkıldığım için arayüz değişsin mac os benzesin istiyorum. Macbook pro alacaktim ama donanım yeter mi bilemedim. Zaten bu donanımlara eşit veya daha yüksek bir donanıma sahibim. Bu yüzden donanım da sıkıntı yaşadım. Hem hafıza az hemde hala DDR3 ve paylaşımlı ekran kartı var alacağım mac modelinde. Zaten bu mac bile 9-10 bin. Bu yüzden almamayi düşünüyorum. Bende işletim sistemini değiştirmek istedim. Hali hazırda win 10 dursun. Yanına bir de mac os benzeyen bir linux işletim sistemi. Teşekkür ederim yorumlarınız için.
Dediğim gibi Elementary OS ve Nvidia pek iyi gitmeyebiliyor. Bunların hepsi Nvidia'nın kapalı kaynak sürücüler konusunda ısrarcı olmasından kaynaklanıyor.

Dediğim gibi Elementary OS ve Nvidia pek iyi gitmeyebiliyor. Bunların hepsi Nvidia'nın kapalı kaynak sürücüler konusunda ısrarcı olmasından kaynaklanıyor.
Dostum xfce modifikasyonu yaptım, çok da tatlı durdu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2019-12-15_15-51-18.png
    Screenshot_2019-12-15_15-51-18.png
    490,3 KB · Görüntüleme: 91
Dostum ne kurdun da böyle oldu. Biraz aciklarmisin ? Bende buna benzer bir işletim sistemi yapmak istiyorum. İkinci işletim sistemi olarak.
Xubuntu kur, ondan sonra buraya mesaj atarsan yama işlemlerinde yardımcı olurum.
Bende ki Arch Linux üzerine kurulmuş XFCE masaüstü ortamı, linuxda yeni olduğun için Arch'ı tavsiye etmem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı