Elementary OS root yetkisi alamama

Sytra

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Sanal PC oluşturup Elementary OS kurulumu yaptım. Ama ikonlar görünmediği için hoşuma giden bir ikon paketi yüklemek istedim. .deb paketi şeklinde indirip Eddy programı ile kurulum yaptım. Ancak ikon paketini görmedi. Ben de terminalden denedim yine aynı sonuç. Son çare olarak kopyala yapıştır yapmak istiyorum ama root yetkisini alamıyorum. "sudo -H nautilus" yazdığımda bulunamadı hatası alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o kadar uğraşmana gerek yok. Şuradan beğendiğin bir ikon paketini indir. Home dizini altında ".icons" klasörü oluşturup içine kopyala. Daha sonra "gnome tweak tool" üzerinden ikon kısmından o dosyanın ismini seç.

Söyledikleriniz işe yaradı ancak diğer yöntemi de buldum.

Root yekisi ile açmak istediğiniz klasör için terminale " sudo 777 /(klasörün dizini) -R" daha sonra yetkiyi kaldırmak için " sudo 755 /(klasör dizini) -R" yazarak tekrar kilitleyebiliyoruz.

Örnek olarak: sudo 777 /usr/share/themes -R yazdığınızda tek seferlik parolanızı isteyecektir yazdıktan sonra Root yetkisi ile kullanabilirsiniz. sudo 755 /usr/share/themes -R ile klasörü tekrar kilitleyebiliyoruz.
Söyledikleriniz işe yaradı ancak diğer yöntemi de buldum.

Root yekisi ile açmak istediğiniz klasör için terminale " sudo 777 /(klasörün dizini) -R" daha sonra yetkiyi kaldırmak için " sudo 755 /(klasör dizini) -R" yazarak tekrar kilitleyebiliyoruz.

Örnek olarak: sudo 777 /usr/share/themes -R yazdığınızda tek seferlik parolanızı isteyecektir yazdıktan sonra Root yetkisi ile kullanabilirsiniz. sudo 755 /usr/share/themes -R ile klasörü tekrar kilitleyebiliyoruz.

Yazarken unutmuşum chmod 777 ve chmod 755 olması lazım sudo chmod 777 /usr/share/themes -R gibi mesela. Daha sonra bu konudan faydalanacak olursa diye buraya bırakıyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı