Eli terleten fare için ne yapılabilir?

Arkadaşlar Önceki faremin işi bittiği için yeni bir fare aldım. Ama bu fare elimi aşırı terletiyor. Diğer fare de biraz olsun terletiyordu ama bu bambaşka ve çözüm gerektiren bir seviyede. Soracağım şey ise elim buna zamanla alışır ve terlemeyi kese mi? Veya terlememesi için bir şey yapabilir miyim? Farenin ne olduğunun bir önemi var mı bilmiyorum ama fare Razer Basilisk X.

SteelSeries Rival 300 kullanıyordum yaz ayları terleme üst seviyeye çıkıyordu. Razer Viper Mini aldım ergonomik olarak daha uygun ve terletmesi azdı. Zira senin elindeki ter bezleri çok fazla olduğu için mouse, malzeme fark etmeksizin terliyor olabilir. Medikal destek alarak bunu sıfıra indirebilirsin.

Arkadaşlar Önceki faremin işi bittiği için yeni bir fare aldım. Ama bu fare elimi aşırı terletiyor. Diğer fare de biraz olsun terletiyordu ama bu bambaşka ve çözüm gerektiren bir seviyede. Soracağım şey ise elim buna zamanla alışır ve terlemeyi kese mi? Veya terlememesi için bir şey yapabilir miyim? Farenin ne olduğunun bir önemi var mı bilmiyorum ama fare Razer Basilisk X.
Tutuş şekline bağlı. Eğer palm grip tutuyorsan ve oyun esnasında çok strese giriyorsan terlemesi normal özellikle yazları. Havlu ile elini sildiğinde ter direkt yok oluyor ben öyle yapıyordum çok işime yarıyordu.
Hocam ne yalan söyleyeyim ilk cümlenizi anlamadım. Elim ise 17-18cm fare de öyle küçük bir fare değil.
17-18 icin büyük gelecektir hafiften. Fare 130 mm diye biliyorum sizin 125-126 MM farelere bakmanız lazımdı en fazla ve genişte bir fare diye biliyorum Basilisk. Fakat büyük fare seviyorsanız sorun yok.

Tutuş şekline bağlı. Eğer palm grip tutuyorsan ve oyun esnasında çok strese giriyorsan terlemesi normal özellikle yazları. Havlu ile elini sildiğinde ter direkt yok oluyor ben öyle yapıyordum çok işime yarıyordu.

17-18 icin büyük gelecektir hafiften. Fare 130 mm diye biliyorum sizin 125-126 mm farelere bakmanız lazımdı en fazla ve genişte bir fare diye biliyorum Basilisk. Fakat büyük fare seviyorsanız sorun yok.

Yani fareyi kullanmayı el bir şeyi uzun süre tutduğunda terler ya.

Fareyi kullanma süremde bir artış yok. Ayrıca kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra terlemeye başlıyor. Dediğim gibi önceki faremde bu yoktu. Ayrıca bu farenin doku yapısı daha pürüzlü ve dokulu. Önceki farem ise düz plastikti. Benim tahminim elim farenin dokusu yüzünden terliyor ama bunun çözümü ise bu fareyi iade etmekten geçiyor ve fareden bu durum dışında memnunum. Ne yapacağım bilmiyorum açıkçası. Ayrıca bilerek büyük fare aldım. Büyük ve kaba fareleri seviyorum. Ve önceki farem ile hemen hemen aynı boydalar.

Elinizin terlemesine çözüm bulamazsanız, aklıma gelen ilginç bir öneri ancak iş yapacağını düşünüyorum. Pandomim eldiven (bez eldiven) takıp mouse kullanırsanız, eliniz temas etmeyecğinden terlemeyeceğini düşünüyorum.

Ara sıra koleksiyonumu 'severken' :) bu eldivenleri kullanıyorum, böylece bıçaklarımı elimden geçebilecek yağ-ter vb. iz ve lekelerden koruyorum. Hiç pislenmediği için de temizlemek zorunda kalmıyorum.

Fareyi kullanma süremde bir artış yok. Ayrıca kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra terlemeye başlıyor. Dediğim gibi önceki faremde bu yoktu. Ayrıca bu farenin doku yapısı daha pürüzlü ve dokulu. Önceki farem ise düz plastikti. Benim tahminim elim farenin dokusu yüzünden terliyor ama bunun çözümü ise bu fareyi iade etmekten geçiyor ve fareden bu durum dışında memnunum. Ne yapacağım bilmiyorum açıkçası. Ayrıca bilerek büyük fare aldım. Büyük ve kaba fareleri seviyorum. Ve önceki farem ile hemen hemen aynı boydalar.
Dediğim havlu yöntemini denediniz mi? Havlu ile oyun esnasında elini 1-2 saniyeliğine silsen bile ter direkt yok oluyor ciddiyim. Bende böyle oluyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı