Elif Irmak cinayeti

Butür haberler sürekli oluyor tabi esasen bu çok derin bir konu yani bir bilim adamı da gelse bu konu hakkındaki görüşü sadece kendi görüşünü temsil edecektir. bir insan başka bir insanı neden öldürür, neden öldürmeye gerek duyar bu uzun uzun düşünülmesi gereken bir konudur. beni bu tür olaylarda dikkatimi çeken tek şey kişinin muhtemelen çok uzun süre belki hayatı boyunca hapishanede yaşamını sürdüreceğini bilmesini rağmen bunu yapmasıdır. tabi hapishanedeki işkenceler , tacizler, tecavüzleri de ayrı tutuyorum. burudan dünyadaki en kötüşey ölümmüdür düşüncesini de iyi irdelemek gerekir. herhangi bir insanın hayatını cehenneme çevirmesi esasen bunun yaparken çok ciddi sıkıntı, stress , gerginlik yaşadığını gösterir. peki bu hayattan bu derece rahatsızlık duymasının nedeni nedir? bence gerçek suç ve gerçek kötülük ancak yaşam şartlarını iyi olan, kendini iyi hisseden bir insanın bu eylemi yapmasıyla ortaya çıkar. bu cinayeti kıvanç tatlıtuğ işlese en büyük ceza verilsin, olabilecek en büyük eziyetler ölene kadar yapılsın rahatlıkla diyebilirim. ama ilginç olan şudur ki kıvanç tatlıtuğ gibi hayatı olan böyle birşey asla yapmaz. bu bakımdan bir konuda karara varırken çok okumuş olmak, çok ciddi ve uzun süre üzerinde muhakeme yapabilmek vs gerektirir. esasen kötü insanı yaratan insan zihnidir yani aklı -zekası-bilgisi kötü insanı cezalandıranda insan zihnidir. bu çok ciddi bir çelişkidir. kötüyü yarat sonra cezalandır.
 
Bir kadının 20 yaşında evlenmiş olması zaten biraz olağan dışı. Kadınlar maddi bağımsızlıklarını elde etmeden evlenmemeli ama ülkedeki ahval ve veziyet de buna pek namüsait.
Bizim ideallerimiz başkasının umurunda değil.
Çok erken yaşta olgunlaşmadan evlenen varsa bir sıkıntı vardır zaten.
 
Bu tarz cinayetlerin en büyük nedeni aslında Türk kızlarından kaynaklanıyor.

Ümitcan Uygun gibi çeşitli vakalarda olduğu gibi Türk kızları tarafından maymun gibi yaşayan, cahil, şiddet yanlısı tipler tercih ediliyor. Bu tipler evlilik aşamasına kadar kendilerine ''çok havalı'' gibi gözüküyor fakat evlilik aşamasından sonra cinayete kadar giden bir hayat yaşamış oluyorlar.
 
Bir kadının 20 yaşında evlenmiş olması zaten biraz olağan dışı. Kadınlar maddi bağımsızlıklarını elde etmeden evlenmemeli ama ülkedeki ahval ve veziyet de buna pek namüsait.

Bazı zihniyetler ki o zihniyetleri de çok iyi biliyorsunuz Recep bey, kadının yeri evdir anlayışını sürdürmeye devam ediyor.
 
O da var ancak bu şekilde düşünen kişiler de bulunuyor. Bu şekilde düşünen kişiler, kadın sadece evde dursun, çocuğa baksın şeklinde düşünüyor ve kadının dışarı çıkmasına izin vermiyor.
 
Bu tarz cinayetlerin en büyük nedeni aslında Türk kızlarından kaynaklanıyor.
Cinayete neden olan potansiyel katillerin şiddete meyilli olması değil de mağdur olanlar öyle mi? Niye yan baktın diye insan öldüren tiplerden bahsediyorsun, bari mantıklı ol.
 

Geri
Yukarı