@Ellie Williams ile soru cevaplama etkinliği

Makaleler
8
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Pandemi döneminde yaptığımız ve eski üyelerimizin iyi bildiği bir formatı yeniden canlandırmak istiyorum. Bu etkinlikler, evlere kapandığımız dönemde birbirimizi daha iyi tanımamıza ve kaynaşmamıza yardımcı olmuştu. Yeni üyelerimiz için de bu formatı tanımlarsam, gizliliğe önem vererek birbirimizi tanımamıza olanak sağlayan soru cevap etkinlikleri yapardık.

Normalde bu format aklıma gelmezdi, ama @GFYT arkadaşımız bana profil mesajıyla hatırlatınca, köklere dönmenin güzel olacağını düşündüm. Yönetimden de onay alarak, bu etkinliği tekrar başlatıyorum. Eskisi kadar olmasa da bir sıcaklık ve aktiflik yakalayabiliriz diye umuyorum.

1719747703376.png

Malum yaz aylarında çoğu arkadaşımız eve kapanmış durumda ve değişiklik arayışı içinde. Ben de size bu değişikliği sunmak istiyorum.

Eskiden bu tür konular binlerce görüntülenme alırdı. Bakalım, dört yıl sonra bu etkinlik yine ilgi görecek mi? Deneyip görelim.

Arkadaşlar, ilk konuğumuz @Ellie Williams olacak. Etkinlik ilgi görürse, devam etmeyi planlıyorum. Katılım konusunda profil mesajıyla veya konunun sonunda belirtirseniz, sizinle de bu etkinlikleri yapabiliriz.

Soru formatı, gizliliğinizi ihlal etmiyor, daha çok forum kimliğinize yönelik sorular içeriyor. Sorulara geçtiğimizde daha net anlayacaksınız.
  • Kendinizi kısa bir cümle ile tanıtır mısınız?
  • Technopat Sosyal'e nasıl üye oldunuz? Bir gerekçesi var mıydı?
  • En sevdiğiniz oyun nedir?
  • En sevdiğiniz müzik ve müzik türü nedir?
  • En sevdiğiniz yiyecek ve içecek nedir?
  • En sevdiğiniz dizi ve film nedir?
  • Hobileriniz nelerdir?
  • Sosyal, sizin için ne ifade ediyor?
  • Teknik destek ve donanım hakkındaki bilgileri nasıl öğrendiniz?
  • The Last of Us'ta, Joel köprüyü geçememiş. Neden?
  • Kenya'daki vergi protestosu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Aradaki bazı sorular inceydi, hepsinin bir esprisi olduğu için Ellie hocam cevaplarsa daha güzel olur. Katılım ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Kolay gelsin.

Kendinizi kısa bir cümle ile tanıtır mısınız?
21 yaşında bir grafik tasarımcıyım.
Technopat Sosyal'e nasıl üye oldunuz? Bir gerekçesi var mıydı?
Erkek kardeşimden dolayı forumlara aşinaydım ama hiç üyeliğim olmamıştı. Bundan 8 sene önce GTA 4'te Windows Live sorunu için konu açma amacıyla üye olmuştum. 2019 civarlarında da öyle gireyim, bakayım diye diye aktiflik göstermeye başladım. O zamandan beri aktifliğim yer yer yükselip düşse de hep buralarda oldum.
En sevdiğiniz oyun nedir?
Oyunlarda "en sevdiğim" ifadesini ben bir türlü yerine getiremem maalesef. :) Onlarca beğendiğim oyun arasından 1 tane seçmek işkence gibidir, diğerlerine haksızlık etmiş gibi hissederim. Çok çok beğendiklerim üzerine kafamda bir numarasız bir liste yaparım ve hepsini eşit şekilde severim diyebilirim.

The Last of Us, profilden de anlayacağınız üzere çok beğendiğim bir seridir. Detroit: Become Human beni çok derinden etkileyen oyunlardan biri olmuştur. Overwatch'a zamanında diğer rekabetçi oyunlardan farklı gözle bakardım ve severek oynardım. Simülasyon olarak ETS 2'yi ilk çıktığı zamandan beri severek oynarım. Red Dead Redemption 2 gönlümdeki yeri apayrıdır. Bu liste uzar, gider.

En sevdiğiniz müzik ve müzik türü nedir?
Rock ve metal. Starset, Bring Me The Horizon ve Bad Omens en sevdiğim gruplardır. Alternatif müzikler beni çok cezbeder, pop sevmesem de bu yüzden Pvris dinlerim mesela bu yüzden. EDM müzikleri dinlediğim de oluyor sıklıkla.
En sevdiğiniz yiyecek ve içecek nedir?
Ciğer, mantı, biber dolması. Alkolsüz ise Maltana, alkollü ise viski.
En sevdiğiniz dizi ve film nedir?
Inception ve Jumper her daim favorim oldu. Dizi pek izlemem ama The Boys'u severek izledim, hala takip ediyorum. Breaking Bad'i de çok beğenmiştim.
Hobileriniz nelerdir?
Boş zamanımda araştırma yapmayı ve makale okumayı severim. Aklımdaki çoğu soru işaretini gidermek için saatlerimi harcadığım çok olur. Bunun dışında arkadaşlarım ve ailemle vakit geçirmekten hoşlanırım, yürüyüş yapar ve bisiklet sürerim. Yalnızken oyun oynar ve gitar çalarım, Sosyal'de gezinirim, yazılar yazarım.
Sosyal, sizin için ne ifade ediyor?
Benim için yeri her zaman ayrı oldu. Şu an "Şu kart bu oyunu açar mı?" konularından fazlasını pek göremesek de diğer hiçbir forum burası gibi hissettirmiyor. Teknoloji hakkında pek çok bilgi edinmem bir yana, Recep Baltaş ve @BERWAR hocamın yazdıkları zamanında beni çok etkiledi ve hayat hakkında fikir taşlarımı oturttu. Burası her zaman güvende hissettiğim ortamlardan biri oldu.
Teknik destek ve donanım hakkındaki bilgileri nasıl öğrendiniz?
Tecrübe ve makaleler. Beş yaşımdan beri bilgisayarlar ve teknolojiyle içli dışlıyım, beni inanılmaz cezbediyor. Sosyal'in de inanılmaz bir etkisi oldu bu bilgi birikiminde.
The Last of Us'ta, Joel köprüyü geçememiş. Neden?
Ellie ayağına dolanmış. 🤣
Kenya'daki vergi protestosu hakkında ne düşünüyorsunuz?
He Kenya.
Türklerden de aynı performansı bekliyoruz.
The Last of Us Part 2 finali ve Abby hakkındaki düşüncelerin nedir?
Bunun hakkında bir incelemem mevcut:

Sayenizde @Ellie Williams hocamızı da tanımış olduk. Hatırladığım kadarıyla eskiden moderatör idi kendisi, güzel bir etkinlik olmuş emeğinize sağlık hocam.

Ne yazık ki moderasyonda ona yetişemedim. Ancak varisi oldum. Yeri doldurulamaz, kendisi ile yollarımız umarım bir gün kesişir moderasyonda 🫡

@Ellie Williams Hocam mesleğinizden memnun musunuz?
Fazlasıyla. İçerik üretmekten ciddi keyif alan biriyim. Zamanında yapay zeka mühendisliğini düşünüyordum ama lisenin sonuna doğru kodlamanın pek de bana göre olmadığı kanısına vardım. Bilgisayar programcılığı okuyordum ama 2. yılında hobim olan tasarımcılığı mesleğim haline getirdim. Ben yine derslerimi verdim tabii.

Türkiye şartlarında ofiste çalışırsan tasarımcı olarak, daha çok amele gözüyle bakıyorlar sana, o konuda biraz şanslı olman lazım kaliteli bir yerin denk gelmesi için ama ucu çok açık bir meslek olduğu için yapabilirdiklerinin yelpazesi genişse her türlü para kazanabiliyorsun. Biraz bağlantı edinmen ve ağzının az da olsa laf yapabilmesi yetiyor. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı