Emin Çapa: “TOGG'un parçaları yerli ve milli değil"

Bu çok sığ bir bakış. Çin sürekli üretiyor olabilir fakat refahları ne düzeyde, halk ne kadar memnun, halk geçinebiliyor mu, bunlar önemli. Türkiye'de sürekli üreten bir ülke fakat biz ne kadar refaha sahibiz?

Çin'in geçinememe sebebi 1 buçuk milyarlık nüfusudur o nüfusu geçindirmek imkansız gibi bir şey zaten yoksa Çin Amerika ile yine kafa kafaya gider muhtemelen bize gelince birkaç alanı saymazsak maalesef üreten bir ülke değiliz bana Türk markaları say iki avucun sayısını geçemez ondan sonra örnek olarak gerçek bir üreten ülke olan Japonya'ya bak sonra dediğin gibi Japonya'nın refah seviyesine bak adamlar ürettiği için otomatik refah yaşıyor, eğer Türkiye gerçekten üreten bir ülkeyse toplum olarak refah seninde bu konudaki gibi kusur aramak yerine gurur duyman gerekir.

Çin'in geçinememe sebebi 1 buçuk milyarlık nüfusudur o nüfusu geçindirmek imkansız gibi bir şey zaten yoksa Çin Amerika ile yine kafa kafaya gider muhtemelen bize gelince birkaç alanı saymazsak maalesef üreten bir ülke değiliz bana Türk markaları say iki avucun sayısını geçemez ondan sonra örnek olarak gerçek bir üreten ülke olan Japonya'ya bak sonra dediğin gibi Japonya'nın refah seviyesine bak adamlar ürettiği için otomatik refah yaşıyor, eğer Türkiye gerçekten üreten bir ülkeyse toplum olarak refah seninde bu konudaki gibi kusur aramak yerine gurur duyman gerekir.
Japonya'nın enflasyon veya refah seviyesinin bununla bi alakası yok.

Ben hiçbir yerde %100 dediklerini hatırlamıyorum.
Koskoca Mercedes bile bazı arabalarının motorunu Renault'dan alıyor. Ki bu adamlar onlarca yıldır bu işlerle uğraşıyor bizim daha ilk deneyimimiz. %52 gayet iyi bir oran sanırım.
2. olarak o saydığınız büyük markaların nerdeyse hepsi ilk açıldığında devletten destek aldı zaten. Sıfırdan kimse böyle bir projenin altına giremez. Elon Musk gibi zengin değilse tabi.
Mercedes, Nissan ve Dacia giriş seviyesi modellerinde maliyeti düşürmek için Renault'n dizel motor kalıbını kullanıyorlar. Malzeme, işçilik ve tasarım yine markalara ait. Bahsettiğin gibi direkt hazır motor alınıp araçlara eklenmiyor. Daha alt kesime ulaşmak için yapılan çalışma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı