Emülatör vs. konsol

F4T1H

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2022
Mesajlar
3.861
Çözümler
41
Yer
uşak
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650, i5 9400f, 2x8gb ram (amd ekran kartları çöp)
Cinsiyet
Erkek
Meslek
mezun :(
Merhaba, artık çoğu konsolun PC'ye uygun emülatörü var. Hatta CD dosyaları bile internette geziyor, elimde kumanda da var. Sadece konsolun kendisi yok. Onu almak için o kadar para vermek yerine emülatör kurmak sizce mantıklı mı olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oynayacağınız oyuna bağlı emülatörler hala optimize değil çok düşük FPS'lerde oynarsınız anca böyle 3090'lı sisteminiz falan olması lazım ama yine de zor memnun eder.
 
Hangi konsolun emulatoru mesela? Her emulator için çok iyi diyemeyiz. Nintendo konsollarının emulatorleri sisteminize göre gayet iyi çalışır fakat PS3 ve Xbox emulatorleri güçlü sistem ister, optimizasyondan dolayı.
 
Hangi konsol olduğuna göre değişir. Nintendo konsollarının Switch dahil tamamı artık sorunsuz şekilde çalışıyor. PS2 de aynı şekilde sıkıntısız oynatıyor her oyunu. PS3 emulatoru ise bol çekirdekli işlemci istiyor. Ben 6 çekirdekli işlemci ile RPCS3 emulatorde Uncharted serisini bitirdim. 720p 25-30FPS arası çalışıyor dert etmezseniz oynanıyor.
 
Artık çoğu konsolun PC'ye uygun emülatörü var.

Xbox konusunda rahatsınız ancak PS5 özel oyunları PC'de oynanmıyor eski konsollarda hiç problem yaşamazsınız Philips CD-ı'ın bile emülatörü bulunmakta.

Elimde kumanda da var.

Her konsolun kendine has kontrol hissi olduğu için biraz değişik bir düşünce olur.

Onu almak için o kadar para vermek yerine emülatör kurmak sizce mantıklı mı olur?

Hangi konsol olacağına göre değişir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı