En az RAM kullanan ve ne performanslı çalışan yazılım dili nedir?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
14700hx
4070
32 GB RAM
1 TB SSD
Meslek
Öğrenci
En az RAM kullanan ve ne performanslı çalışan yazılım dili nedir?

Dilin işleme hızı vardır. Mikrosaniye olarak fark edecektir. Matematiksel hesaplama işlemleri gibi işlemler için yine fark eder. Low level dille high level dil aynı performansı vermesi beklenmez doğal olarak.

Kodu yazan hızı belirler.
2 farklı program düşünün. Her iki program aynı dille yazılmış olsun. Her iki program aynı işlemi yapıyor olsun. Birisi 1 dakika içinde bitirip 100 MB RAM kullanırken, birisi ise 10 saniye içinde bitirip 20 MB RAM kullanıyor. Hangisi daha performanslı?

Dilden öte Derleyici fark eder. Her dilin birden fazla derleyicisi var.
Genel olarak C, C++'dan biraz daha hızlı. Pascal için C'den daha hızlı olduğu söyleniyor. Common Lisp için de C'den daha hızlı işlem yaptığı söyleniyor. İntel'in Fortran derleyicisi için en hızlısı olduğu söyleniyor.

Hızlı kod, aynı zamanda güvensiz olabilir. Free Pascal derleme ayarlarında var hızlı işlem seçeneği ve güvensiz olabileceği belirtiliyor. Free Pascal derleme komutları dokümanına bakabilirsiniz.

C derleyicileri arasında hız konusunda GCC referans alınılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Python'la işletim sistemi yazılsa (mobil için) Android'den daha hızlı olur ve daha az ram kullanır mı peki? C illaki daha az kullanır ve daha hızlı olur ondan dolayı onu şıklara koymadım.

Python'la işletim sistemi yazılsa (mobil için) Android'den daha hızlı olur ve daha az RAM kullanır mı peki? C illaki daha az kullanır ve daha hızlı olur ondan dolayı onu şıklara koymadım.

Android zaten Linux kernelinin özelleştirilmesi ile oluşturulmuş bir işletim sistemi. Ve o kernel çoğunlukla C-C++ ile yazıldı.

Sorunuza gelirsek, Python aşırı hantal, aşırı kaynak tüketen bir dil. C-C++'dan hızlı olma veya daha az kaynak tüketme ihtimali yok.

Python'ın tercih edilme sebeplerini sıralamak gerekirse kolay yazılıyor olması, finans kütüphanelerinin Python'da olması, veri bilimi ve yapay zeka kütüphanelerinin çoğunlukla Python'da olması olarak sıralayabiliriz.

Android zaten Linux kernelinin özelleştirilmesi ile oluşturulmuş bir işletim sistemi. Ve o kernel çoğunlukla C-C++ ile yazıldı.

Sorunuza gelirsek, Python aşırı hantal, aşırı kaynak tüketen bir dil. C-C++'dan hızlı olma veya daha az kaynak tüketme ihtimali yok.

Python'ın tercih edilme sebeplerini sıralamak gerekirse kolay yazılıyor olması, finans kütüphanelerinin Python'da olması, veri bilimi ve yapay zeka kütüphanelerinin çoğunlukla Python'da olması olarak sıralayabiliriz.
Android Java kullanmıyor mu?

Şu an benchmark testlerinde Rust C'den daha iyi sonuç veriyor. C ve C++ da performans konusunda çok iyi tabii ki. Yalnız burada unutulmaması gereken bir nokta işletim sistemleri geliştirilrken C++ yerine C kullanılmasıdır. Bunun sebebi C dilinin C++'a göre kayda değer miktarda daha hızlıdır.
Linux geliştirilirken kullanılan diller:

1680995572404.png

Şeklindedir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı