En çok para kazandıran sektörler hangileridir?

Aslında bu soru kroniktir. Çünkü ne okuduğunuza göre değişir. Hayatınıza hiçbir şey katmayacak kişisel gelişim kitapları okuyorsanız, asla zengin bir insan olamayacaksınız. Fakat o yazarın kitabının zengin olmasına katkıda bulunmuş olacaksınız. Sorunuza gelirsek...
Müzik sektöründe bir süre çalışmış birisi olarak çok sermaye gerektirdiğini söylemeliyim. Tabii benim gibi yetenek değil teknik kısma girecekseniz. Bu da bir nevi ticarettir. Eğer seviyorsanız ve yapmak istiyorsanız sizi kimse tutamaz. Zengin de olursunuz. Benim fikrime göre şu anda en çok para kazandıran sektör AR-GE. Çünkü tek bir tasarımın onlarca bin dolara satabileceğiniz enayi firmalar ve devletler var.
 
Geçen gün bir yazı okurken "okumakla zengin olunmaz" cümlesini gördüm. Daha sonra bunu araştırınca da bir bakımdan haklı bir cümle olduğunu anladım. Daha sonra aklıma yabancı dil alanında ilerleyip dili bir araç olarak kullanmak geldi. Örneğin dil okuyup İngilizcenin yanına bir dil daha ekleyip yeteneğim ve ilgim olduğu için müzik sektörüne girmek gibi. Sizce bu mantıklı bir plan mı yoksa direkt hiç uğraşmadan eşit ağırlık veya sayısal mı seçmeliyim?
Ticaret yapın diyeceğim ama kimi görsem ticaretten anladığı dolandırmak, ölücülük yapmak o yüzden sevdiğiniz işi yapın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı