Kendi buluşum: ÖLÜM DİYETİ
Su sınırsız. İstediğin kadar içebilirsin. Sabah bir avuç kuruyemiş, öğle bir tabak nohut, akşam et yemeği + meyve. Ekmek yok.
Ölecek gibi olursan bir avuç kuruyemiş yiyebilirsin.
İsme takılma espirisine dedim. Dünyanın en sağlıksız diyeti olabilir. Hayatımda bir kere uyguladım. 3 ayda 25 kilo verdim. Kas kaybın çok fazla oluyor. Ondan sonra 1 sene şınav, mekik, squad, koşu gibi temel egzersizlerle 8 kilo daha aldım kas şeklinde. 4 yıldır hiç değişmedim hala aynı kilodayım. Ayağa kalktığımda başımın döndüğünü hatırlıyorum. Hayatında bir kere yapıp kilo vereceksen değer. Tabii kendine karşı sert olman gerekiyor. Kolay değil önünde ziyafet varken açlıktan kıvranmak. Diyeti yapacaksan sürekli naneli sakız çiğne. Hem doygunluk hissi oluşuyor hem de ağız kokusunu engelliyor. Diyetten sonra yaptırdığım tahlillerde kolestrol oranım ciddi bir şekilde düşmüştü, ama hala normal seviyedeydi. Ayı şekilde kalp hızım da 60-70 civarına düşmüştü. Fiziksel aktivitelerde çok olumlu etki aldım kilo verme sonrasında. Resmen hiç yorulmuyordum. Hâlâ aynı şekilde. Soğukkanlılık kazandım bu diyet sonrasında, belki kalp hızının düşmesinden dolayı olmuş olabilir. Diyet sonrası kendini toparlaman 5-6 ay sürüyor. Ondan sonra olumlu etkilerini görmeye başlıyorsun. Bu işi yapacaksan çevrende sana acıyarak bakan çok kişi olacaktır. Kendine eziyet ediyorsun diye. İnsan bedeni asırlardır eziyet çekiyor ve bunun için yaratılmış-evrimleşmiş. Rahatlık insan bedeni için olumlu bir şey değil. Sporla, açlıkla biraz yapay eziyet çektirilmeli.