En fazla 120 bin TL RKS 125CC motosiklet önerisi

Efe684

Hectopat
Yer
Türkiye
Merhaba arkadaşlar aklımda şu anda 2 motor mevcut aklımda (RKS)
RZ125 (ABS)

SRK125S (cbs)

Bu gösterdiğim motorlar arasından RZ125 ABS olmasından dolayı aklım şu an ona yatıyor.
Fakat internette 1 tane bile videosunu göremedim.
Alınmayan bir motor sanırsam.
Siz olsanız hangi motoru alırdınız? En fazla 120 bin TL.
Başka marka da önerebilirsiniz.
RKS olursa daha iyi olur benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
QJ olan modelinde ABS var SRK125S'de o aynı fiyatta ise onu alınız. Motordan beklentiniz nedir? Ne kadar süre kullanmayı planlıyorsunuz? Uzun süre kullanacak iseniz Bajaj Pulsar NS125 öneririm. Ya da daha ucuz olabilir ama aynı performansı istiyorum derseniz Raider 125 aynı hızlara sahip üstelik parçası daha kolay bulunur ve daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.

Fakat QJ Motor da kötü marka değil, diğer Çinli markalardan çok daha iyi buluyorum ben.

QJ olan modelinde ABS var srk125S'de o aynı fiyatta ise onu alınız. Motordan beklentiniz nedir? Ne kadar süre kullanmayı planlıyorsunuz? Uzun süre kullanacak iseniz Bajaj Pulsar NS125 öneririm. Ya da daha ucuz olabilir ama aynı performansı istiyorum derseniz Raider 125 aynı hızlara sahip üstelik parçası daha kolay bulunur ve daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.

Fakat QJ motor da kötü marka değil, diğer Çinli markalardan çok daha iyi buluyorum ben.

Hocam QJ'yi RKS satın almadı mı ben mi yanlış biliyorum o model yok şu anda.
Hocam motordan beklentim sağlam olması gerek grenajı ekranı vs mesela TVS de LCD ekranı su geçiriyor diyorlar enjeksiyon sıkıntısı oluyor diyorlar. Tabii her motorda bir sorun mevcut.
Uzun süre kullanmayı düşünüyorum hocam 125CC'ye göre iyi motor almayı düşünüyorum o yüzden.

RKS benim için daha iyi neden derseniz vade farksız 12taksit olayı var.
Bu gösterdiğim RZ125 de ABS falan var iyiye benziyor motor fakat 1tane bile inceleme videosuna rastlamadım yani şans işi gibi olur onu alırsam.
Siz biliyor musunuz RZ125 RKS. Önerir misiniz?

Hocam QJ'yi RKS satın almadı mı ben mi yanlış biliyorum o model yok şu anda.
Hocam motordan beklentim sağlam olması gerek grenajı ekranı vs mesela TVS de LCD ekranı su geçiriyor diyorlar enjeksiyon sıkıntısı oluyor diyorlar. Tabii her motorda bir sorun mevcut.
Uzun süre kullanmayı düşünüyorum hocam 125CC'ye göre iyi motor almayı düşünüyorum o yüzden.

RKS benim için daha iyi neden derseniz vade farksız 12taksit olayı var.
Bu gösterdiğim RZ125 de ABS falan var iyiye benziyor motor fakat 1tane bile inceleme videosuna rastlamadım yani şans işi gibi olur onu alırsam.
Siz biliyor musunuz RZ125 RKS. Önerir misiniz?
QJ'yi satın almadı RKS, Türkiye'ye kendi Distribütörlüğünde satmaya başladı ama QJ kendisi de satış yapıyor ayrı olarak. QJ modellerde genelde ABS var ama RKS olanda yok mesela SRK125R'da bu geçerli ama onda RKS'de ekran daha iyi.

RZ125 benim pek bilgim yok bir ara araştırdım pek bilgi bulamadım. Uzun süre kullanmak için NS125 bence şahane.

Neden rks? Neden mesela bajaj değil? Ya da tvs neden değil? Ns125 güzel bir motor. Gayet alınabilir. Rksnin her türlü motorundan daha sorunsuz binilir.

Neden RKS? Neden mesela Bajaj değil? Ya da TVS neden değil? NS125 güzel bir motor. Gayet alınabilir. RKS'nin her türlü motorundan daha sorunsuz binilir.

Hocam TVS de arkası kampana ve ABS yok bu fiyat bandına çıktıktan sonra ABS almayı düşünüyorum.
Bajaj baktım fakat pahalı geldi ve taksitte vade farkı mevcut.
RKS de vade farkı vs yok, ondan dolayı daha rahat olur vade farkı olunca 20k gibi büyük miktarlar ekleniyor.
Yoksa voge de düşünebilirdim arkadaşımda var. Taksitle 140civarı oluyor.

QJ'yi satın almadı RKS, Türkiye'ye kendi distribütörlüğünde satmaya başladı ama QJ kendisi de satış yapıyor ayrı olarak. QJ modellerde genelde ABS var ama RKS olanda yok mesela srk125R'da bu geçerli ama onda RKS'de ekran daha iyi.

RZ125 benim pek bilgim yok bir ara araştırdım pek bilgi bulamadım. Uzun süre kullanmak için NS125 bence şahane.

O zaman NS125 düşüneyim biraz daha taksitle vs yakalayabilirsem bakarım.
Şu 1-2ay içerisinde almayı düşünüyorum.
Başka öneriniz var mı Max 120k bandında ABS motor.

Neden RKS? Neden mesela Bajaj değil? Ya da TVS neden değil? NS125 güzel bir motor. Gayet alınabilir. RKS'nin her türlü motorundan daha sorunsuz binilir.

QJ'yi satın almadı RKS, Türkiye'ye kendi distribütörlüğünde satmaya başladı ama QJ kendisi de satış yapıyor ayrı olarak. QJ modellerde genelde ABS var ama RKS olanda yok mesela srk125R'da bu geçerli ama onda RKS'de ekran daha iyi.

Hocam şu an NS125e bakıyorum da sizce alınır mı? NS125i diğerlerinden ayıran fark nedir hocam.
Ve önde ABS olup arkada olmaması sıkıntı çıkarır mı?
Uzun yıllar götürür mü?
Hava soğutma uzun yolda sıkıntı çıkarır mı?

Son düzenleme:
Hocam şu an NS125e bakıyorum da sizce alınır mı? NS125i diğerlerinden ayıran fark nedir hocam.
Ve önde ABS olup arkada olmaması sıkıntı çıkarır mı?
Uzun yıllar götürür mü?
Hava soğutma uzun yolda sıkıntı çıkarır mı?
Ns125 alınır. Bu motoru çin malı motorlardan ayıran şey bu motoru hintliler üretiyor ve Türkiye distiribitörü parça sorunu yaşatmıyor. Bütün parçaları bulunabiliyor.

Motor da sorunsuz bir motor. Uzun yıllar götürür.

Arkada abs olup olması bir şey değiştirmez. Motor ön frende durur. Ön frende abs olmazsa düşersin. Arka frende olmazsa pek bir şey olmaz.

Hava soğutma olması hiç bir sorun yaşatmaz. Hava soğutmalı motor uzun yolda hiç bir sorun yaşatmaz. Çünkü hareket halinde hava akışı yüksek olacaktır. Yüksek hava akışı da motoru serin tutacaktır.

NS125 alınır. Bu motoru Çin malı motorlardan ayıran şey bu motoru hintler üretiyor ve Türkiye distiribitörü parça sorunu yaşatmıyor. Bütün parçaları bulunabiliyor.

Motor da sorunsuz bir motor. Uzun yıllar götürür.

Arkada ABS olup olması bir şey değiştirmez. Motor ön frende durur. Ön frende ABS olmazsa düşersin. Arka frende olmazsa pek bir şey olmaz.

Hava soğutma olması hiçbir sorun yaşatmaz. Hava soğutmalı motor uzun yolda hiçbir sorun yaşatmaz. Çünkü hareket halinde hava akışı yüksek olacaktır. Yüksek hava akışı da motoru serin tutacaktır.

Hocam ilginiz alakanız için ayrıca teşekkür ediyorum.

Sizce voge nasıldır vogeyi de çinlinin üst segmenti olarak değerlendiriyorlar.
Sizce voge mi daha iyi NS125 mi?
Hocam siz bana bu motorun en fazla hangi özelliğinden dolayı tavsiye ediyorsunuz.
Parça dayanıklılık vs mi?

Son düzenleme:
Hocam ilginiz alakanız için ayrıca teşekkür ediyorum.

Sizce voge nasıldır vogeyi de çinlinin üst segmenti olarak değerlendiriyorlar.
Sizce voge mi daha iyi NS125 mi?
Hocam siz bana bu motorun en fazla hangi özelliğinden dolayı tavsiye ediyorsunuz.
Parça dayanıklılık vs mi?
Ben voge kullandım sorun yaşadım. Çözüm bulamadım. Servis de bulamadı. Zaten yakınımda servis yok 200km yol götürdüm servis için. Boşu boşuna. Sonra komple çin malı motorlara küstüm. Kimseye önermiyorum. Bajaj da kullandım. Onda da sorun yaşadım ama en azından çözüm bulabildim. Sonrasında sorunsuz kullandım. Şimdi japona döndüm. Değiştirmeyi düşünüyorum.

Ben voge kullandım sorun yaşadım. Çözüm bulamadım. Servis de bulamadı. Zaten yakınımda servis yok 200km yol götürdüm servis için. Boşu boşuna. Sonra komple Çin malı motorlara küstüm. Kimseye önermiyorum. Bajaj da kullandım. Onda da sorun yaşadım ama en azından çözüm bulabildim. Sonrasında sorunsuz kullandım. Şimdi japona döndüm. Değiştirmeyi düşünüyorum.

Hocam keşke Japon alabilsem bende önermiyorum zaten :D cbf125F bile düşündüm.
Keşke biraz daha güzel yapsalarmış dede motoru olmuş.
Hocam bu motor dediğiniz kadar sağlamsa ortalama kaç yıl götürür beni.
Kullanıma bağlı tabii ki.
1yılda 10000-15000km yapan birisiyim.
Alsam pişman olur muyum gözüm arkada kalır mı bilmiyorum :)

Yeni konular

Geri
Yukarı