En gizli sırrınızı yazın

Notre Dame Katedrali yangınını ben çıkardım. :D

Fransızca öğrendiğim dönemde bu yangın gerçekleşti, ben de o dönemde konuşmak ve dinlemek için her ay 4-5 gün Fransa'ya gidiyordum. Bu yangından hemen sonra gittiğim dönemde Nice'te taksiciyle sohbet edip Fransızca konuşmaya çalışıyorum. Orada aslında "Notre Dame Katedrali için çok üzüldüm, tarihi bir miras. Notre Dame de Paris (Notre Dame'ın Kamburu) hikayesinin çıkışını sağlamış bir yapıydı." demek istedim. Ağzımdan çıkan ilk cümle şu oldu: Notre Dame Katedrali için çok pişmanım... Tabii adam dikiz aynasından bana baktı bir süre, sonra "pişman mısınız yoksa üzgün müsünüz?" diye sordu. Orada anladım hatamı. Triste ve Desole kelimelerini karıştırmıştım. Yine de adam bunun bir hata olduğunu anlamasa Fransız polisiyle bir münasebetim olabilirdi. Gerçi sadece 2 ay sonra Paris'te sarı yeleklilerle birlikte eylem yaparken (keyifliydi) Fransız polisinden cop yedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı