En güçlü virüs hangisi?

Bana göre, 4 yıl önce bir video çekme uygulamasının korsan versiyonunu indirmeye çalışırken bulaşan virüstür. Namussuz saniye başı Google'dan site açıyordu. Linç gelecek ama Avast sayesinde hallettim ve bu programdan memnun olan sadece benim galiba.
 
MEMZ virüsü bilgisayardan rahatlıkla kaldırılabilir. Windows kurulum USB'si veya CD'sini takip Komut İstemi üzerinden birkaç komut ile onarılabiliyor bilgisayar. Çünkü yalnızca MBR'ı silip kendisi bir şeyler yazıyor. Dosyalara bir şey olmuyor. Ancak Petya MFT ve MBR'ı şifreliyor. Ki bu durumda da yapabileceğiniz pek bir şey yok.
Avast. Virüsden daha beter.
Avast'ta bu kadar kötü ne var anlamıyorum. Tamam, koruma açısından bir Kaspersky, Bitdefender, Norton olmayabilir, ancak virüsten daha beter denilecek kadar da kötü değil bence.Yıllarca kullandım kendisini, hiç de virüs yemedim. Bilgisayarım da yavaşlamadı. Veri paylaşımı muhabbeti olmasaydı muhtemelen kullanmaya devam ederdim.
 
Neye göre “güçlü” denir pek anlamadım. Örneğin WannaCry 2017 yılında kasıp kavurmuştu dünyayı. Ondan önce CryptoLocker ve benzerleri de vardı ama WannaCry olayı dünya çapında büyük bir etki yaratmıştı.

WannaCry´dan önce en son 1998 yılında WIN.CIH ya da medyada bilinen adıyla Çernobil virüsü dünya çapında büyük bir etki yaratmıştı. 2010 yılındaki İran´ın nükleer tesislerini hedef alan Stuxnet solucanı da etki yaratanlar listesinde sayılabilir ama o yazılım çok nokta bir hedef gözetilerek tasarlanmıştı. İran dışındaki yerlere de yayıldı ama kısıtlı kaldı.

WIN.CIH ve CryptoLocker virüstü. Stuxnet ve WannaCry ise virüs değil, solucandı.

Bugün WannaCry´dan daha tehlikeli zararlı yazılımlar var ve her gün yenileri çıkıyor. Hiçbiri WIN.CIH ya da WannaCry gibi dünya çapında büyük bir sansasyonel etki yaratmadı. Zaten WIN.CIH modern bilgisayarlarda çalışmıyor. Açsan hiçbir şey olmaz ama döneminde yarattığı etki büyüktü.

Kimine göre sessizce verileri çalan, şifreleyen zararlı yazılımlar daha kötüyken kimine göreyse bilgisayarda iş yapılamaz şekilde reklam çıkartan, ekranın çözünürlüğünü değitiren, X reklam sitesine yönlendiren, yani kendini belli eden zararlı yazılımlar daha kötüdür.

Bu açılardan bakıldığında zararlı yazılımları “güçlü” ya da “güçsüz” diye sınıflandırmak mantıklı değil. Neye göre? Kime göre?​
 
Memz güçlü değil. Çok gördüm böyle dendiğini, fakat bir malware bile değil. Komut istemi üzerinden taskkill /f /im MEMZ.exe yazarak problem olmadan kapatabiliyorsunuz.

Daha sonra başlangıç onarma yapıp bootrec deniyorsunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı