En güvenilir gizlilik odaklı internet tarayıcısı

god's _whipperr

Hectopat
Daha fazla  
Masaüstü ya da laptoplardan daha çok, günlük işlerimizde hemen her şeyi telefonla hallediyoruz. Bu noktada düşündüğümüz, ya da ilgilendiğimiz çoğu şey şirketlerin reklam politikaları doğrultusunda kullanılabiliyor. Yapmak istediğimiz herhangi bir araştırma ya da bilgiye erişim çabalarımız kaydediliyor, dolayısıyla da izleniyor ve yine aynı şirketler tarafından kategorize edilebiliyoruz. Bu noktada bizi kendi internet sağlayıcımızdan dahi koruyabilecek kadar güçlü bir mobil tarayıcıdan bahsediyorum. Bilgisini ya da bu konudaki düşüncelerini paylaşmak isteyenleri merakla bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
"İnternet sağlayıcından dahi koruyan" kısmını tarayıcı yapmıyor. DNS ve çalışma mantığı ile olabilir. DNS over TLS, DNS over HTTPS gibi özellikleri destekleyen bir DNS bulman gerek önce ve sonra tarayıcıda yazman gerekiyor ama bunlar da yeterli değil. Açık kaynak kodlu tarayıcı seçip tam olarak gizlilik odaklı ayarları yaparsan gerçek anlamda kullanılmaz, sadece text açan bir tarayıcıya sahip olursun. Bu yüzden optimize edilmiş bulsan daha iyi olur ki Brave, Firefox gibi tarayıcılarda bile belli ayarlarla oynanınca çok sorun çıkıyor.

Brave olur gibi.
Brave ISS'den korumaz.
Firefox. Gerekli sıkılaştırma ayarları ve eklentiler ile yeterince iyi bir sonuç alırsınız.
Firefox tor bağlantısı yok. Tüm her şey ISS tarafından izlenebilir.
"İnternet sağlayıcından dahi koruyan" kısmını tarayıcı yapmıyor. DNS ve çalışma mantığı ile olabilir. DNS over TLS, DNS over HTTPS gibi özellikleri destekleyen bir DNS bulman gerek önce ve sonra tarayıcıda yazman gerekiyor ama bunlar da yeterli değil. Açık kaynak kodlu tarayıcı seçip tam olarak gizlilik odaklı ayarları yaparsan gerçek anlamda kullanılmaz, sadece text açan bir tarayıcıya sahip olursun. Bu yüzden optimize edilmiş bulsan daha iyi olur ki Brave, Firefox gibi tarayıcılarda bile belli ayarlarla oynanınca çok sorun çıkıyor.
DOH ve DOT ISS tarafından decrypt edilebilir. Belki dnscrypt ile işlerini zorlaştırabiliriz ama o da tam anlamıyla işe yaramaz.
Kriterlerinize uygun tek tarayici Tor Tarayicisi.
Tor tarayıcı ile ISS'den gizlenirsiniz ama windows üzerinden yapmanız gizliliğinizi sadece belirli ölçüde yükseltebilir. Windows gibi kapalı kaynak yerine linux kullanarak daha da yükseltebilirsiniz ama olay tek bununla da ibaret değil...

@277726 edilebilir ama daha edecekleri teknoloji yok. Bu mantıkla televizyon kumandasından seni dinleyebilirler.

En ileri olan Türk Telekom ve Superonline onlar da şu an çözüm arıyor.

@277726 edilebilir ama daha edecekleri teknoloji yok. Bu mantıkla televizyon kumandasından seni dinleyebilirler.

En ileri olan Türk Telekom ve Superonline onlar da şu an çözüm arıyor.

Yabancılarda bu teknoloji var. O yüzden bizim internet ISS'ler de bunları zamanla öğrenmiştir diye düşünüyorum. Mesela TurkNet bunu illaki biliyordur.

Yabancılarda bu teknoloji var. O yüzden bizim internet ISS'ler de bunları zamanla öğrenmiştir diye düşünüyorum. Mesela TurkNet bunu illaki biliyordur.
DoH kısmı hala güvenli, DoT için teknoloji var deniyor ama okuduğumda pek de bu işten anlıyormuş gözükmüyorlar. Başka yöntemler de var zaten ancak sitede ne yaptığından çok en fazla sitenin ana domaini görülebiliyor, DoH için o da yok ki loglama 2 yılken her şeyi bulmak istemezler. O ağ üzerinden banka şifreleri vs. akıyor ancak DoH'un da zararı yavaş olması.

Bu yüzden sistem geneli DoT, tarayıcı için ikinci katman olarak DoH kullanıyorum.

DoH kısmı hala güvenli, DoT için teknoloji var deniyor ama okuduğumda pek de bu işten anlıyormuş gözükmüyorlar. Başka yöntemler de var zaten ancak sitede ne yaptığından çok en fazla sitenin ana domaini görülebiliyor, DoH için o da yok ki loglama 2 yılken her şeyi bulmak istemezler. O ağ üzerinden banka şifreleri vs. akıyor ancak DoH'un da zararı yavaş olması.

Bu yüzden sistem geneli DoT, tarayıcı için ikinci katman olarak DoH kullanıyorum.

Hayır, DoH da artık loglanabiliyor. Ayrıca DoH olarak Cloudflare vs. kullanıyorsan zaten serverlerini kullandığın için her türlü loglanıyor.
DNSCrypt - FAQ - DNSCrypt vs DoH -> bak bu sitede ne gibi sorunları olduğu yazıyor. Bu sorunlar aracılığı ile illaki bir loglama tekniği çıkartmışlardır. En iyisi dnscrypt olarak duruyor ama tabii ki o da tor ağı değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı