En güvenilir gizlilik odaklı internet tarayıcısı

Hayır, DoH da artık loglanabiliyor. Ayrıca DoH olarak Cloudflare vs. kullanıyorsan zaten serverlerini kullandığın için her türlü loglanıyor.
DNSCrypt - FAQ - DNSCrypt vs DoH -> bak bu sitede ne gibi sorunları olduğu yazıyor. Bu sorunlar aracılığı ile illaki bir loglama tekniği çıkartmışlardır. En iyisi dnscrypt olarak duruyor ama tabii ki o da tor ağı değil.
DoH'u ISS nasıl loglayacak ki? Oradaki sorunların çoğu sunucu tarafından yapılması zor şeyler, bunu hep söylüyorum yazılımcının sorunu son kullanıcının sorunu değil. Son kullanıcı alternatifi yönelebilir, bu yüzden eğer sunucu yapamıyorsa başka seçersin. DoH için loglamayla ilgili açıklama kısmını göremedim, ISS için olan kısmı atabilir misin? Ek olarak her DoH sunucusu loglamıyor.

Dnscrypt çalışma mantığını tam olarak okumam lazım bir ara ama bu da key sistemi kullanıyorsa diğerlerinden farksız kalıyor. Hoş, internet varken illaki açıklar olacak ama önemli olan bu açıkların kullanıcı isteği ile kapatılabilir olması.

Tor Guard VPN ya da WeVPN + Tor Browser = Mükemmel Gizlilik Formülü.

Tor Guard VPN'ya da WeVPN + Tor Browser = Mükemmel Gizlilik Formülü.

VPN ile tor kullanımı normal kullanıcılara önerilmez.

DoH'u ISS nasıl loglayacak ki? Oradaki sorunların çoğu sunucu tarafından yapılması zor şeyler, bunu hep söylüyorum yazılımcının sorunu son kullanıcının sorunu değil. Son kullanıcı alternatifi yönelebilir, bu yüzden eğer sunucu yapamıyorsa başka seçersin. DoH için loglamayla ilgili açıklama kısmını göremedim, ISS için olan kısmı atabilir misin? Ek olarak her DoH sunucusu loglamıyor.

Dnscrypt çalışma mantığını tam olarak okumam lazım bir ara ama bu da key sistemi kullanıyorsa diğerlerinden farksız kalıyor. Hoş, internet varken illaki açıklar olacak ama önemli olan bu açıkların kullanıcı isteği ile kapatılabilir olması.

ISS serverlerine illaki bağlandığınız için bir yöntem ile sizi loglarlar. DoH ile cable spoofing gibi bazı threat modellerini engelliyoruz. DoH servisi zaten anonimlik için değil güvenlik için kullanılıyor. Gizlilik de güvenlik olmadığı için DoH gizlilik için öneriyorlar ama anonimlik mümkün değil. Anonimlik olmayan yerde de loglama yok diyemeyiz.

DoH loglama yok diyemezsiniz çünkü DoH serverine sahip değilsiniz. Ayrıca loglamaları olmasaydı bedava bir şey sunmazlardı. Gerçi para verip loglayan servisler bile var...
O yüzden ISS'den gizlemek istiyorsanız tor ağı veya ı2p vb. bir ağ kullanmanız gerekiyor ama normal kullanıcılara tor ağı önerilir. Diğer ağlar biraz daha karışık.

"Bedava peynir sadece fare kapanında olur.":
https://developers.cloudflare.com/1.1.1.1/privacy/public-dns-resolver/ ->
VPN'ler log yapıyor da DNS over HTTPS mi yapmayacak :).

Artık log tutumayan hiçbir server veya servis kalmadı diyebiliriz. Tor ağında ki serverler bile log tutuyor ki bu yüzden 3 tane servere bağlanıyor ve bu sayede anonimlik sağlayabiliyor. Hatta tor ağında bile anonimlik kesin değil çünkü 3 node bağlansanız bile sizi bulabilirler. Yani log tutumayan herhangi bir şey bulmak eskidendi.(ör:4chan) Şimdi ise telefonun hangi saatte feneri kullanıp, hangi saatte kamerayı açtığından tut da ne zaman uyuduğuna dair log tutuyor.

DNS Over HTTPS: What is it? Does it Protect Users? -> burada da bir siber güvenlikçi ISS monitörlemesini doh ile engelleyemeyeceğimizden bahsetmiş. Hatta bu yazıdan sonra biraz doh araştırma kararı aldım. Belki vpn için bir server bile ayarlayabilirim ama serverlerin beni loglayacağı da bir gerçek. Bakalım bu arada bir sıkıştım. Neyse ki gizlilk bir süreç olduğu için pek fazla da takmıyorum. Nasılsa zamanla öğreneceğim.

Pros and Cons of DNS Over HTTPS | Invicti Bunu da okumanı tavsiye ederim. Şu an DoH kapatmayı falan planlıyorum :D. DoH koca senedir boşa kullanıyormuşuz...

Son düzenleme:
"DoH loglama yok diyemezsiniz çünkü DoH serverine sahip değilsiniz. Ayrıca loglamaları olmasaydı bedava bir şey sunmazlardı. Gerçi para verip loglayan servisler bile var...
O yüzden ISS'den gizlemek istiyorsanız tor ağı veya ı2p vb. bir ağ kullanmanız gerekiyor ama normal kullanıcılara tor ağı önerilir. Diğer ağlar biraz daha karışık.

"Bedava peynir sadece fare kapanında olur.":
https://developers.cloudflare.com/1.1.1.1/privacy/public-dns-resolver/ ->
VPN'ler log yapıyor da DNS over HTTPS mi yapmayacak :). "

Sadece Cloudflare mi var ki dünyada? NextDNS çok basit şekilde sunuyor. Son maddeyi okuyacağım, şimdilik Linux fan boylarına karşı Linux kullanıcısı olarak yazı yazmam gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı