En güvenilir ve uzun ömürlü depolama kaynağı hangisidir?

@Mert258 20 yıl garantimi bekliyorsun, 5 yıl garanti veriyorsa bu sağlam olduğunun bir göstergesidir, konuştukça daha çok batıyorsun, burada bırak bence çabalamayı. HDD video, fotoğraf arşivi için daha mantıklı, genel olarak daha dayanıklı, ve daha uygun fiyatlı, hadi sen git SSD'de video resim depola kolay gelsin.
 
Seninle harcadığım vaktimi keşke bir eşeğe okuma yazma öğreterek değerlendirseydim daha verimli olurdu. Hala SSD yazıyor komedi.

HDD'ye bulaşmayın diyorsan SSD'al diyorsun bu ikisinden başka nerede depolayabilir, DVD'ye USB'ye mi depolayacak? Sana bunları yazacağıma dümdüz duvarı seyretsem daha iyiydi, kendinde farkındasın ne kadar saçmaladığının da hala bir şeyler yazma gereği duyuyorsun nasıl bir psikolojideysen.
 
Seagate'in Recovery Service'leri var mesela Irowolf Pro 5 yıl garantili, HDD çöp olsa bile içindeki verilerin %99'a yakın bir kısmını kurtarıyorlar. Sen bu konu hakkında bilgi sahibi değilsin, çok konuştun mute atıp geçiyorum, adam depolama istiyor gelmiş HDD çabuk bozuluyor bulaşma diyorsun, ey Allah'ım ya :D

@Mexalon ironwolf Pro modeline bakabilirsiniz dediğim gibi, Recovery servisleri kaybolan verilerinizin neredeyse hepsini kurtarabiliyor. Bütçeniz ve istediğiniz depolama kaç TB?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.




Aslında 1 ya da 2 TB yeterli aslında hocam.
 


@Mexalon skyhawk modelleri de var ama onlarda rescue data servisi yok, sorun olmazsa onlara da bakabilirsiniz link atabilirim. Skyhawk AI'da rescure servisi var ama o da sizin için gereksiz olur, 8tb'dan başlıyor.
 
Son düzenleme:
SSD ler maks 10 yıl sonra manyetik sistemleri bozulabildiği için arşive yönelik uygun değil diye biliyorum SSD ler de fazla hassas olabiliyorlar darbeye vs karşı ve onların da süresi çok değil 20 senedir çoğunun tş çatlasa, tabi daha uzun olanları üretilmiştir de çok profesyonel ortamalrda satıldığını düşünüyorum. Bana mantıklı gelen M-DISC denen DVD ler. 1000 yıl gibi bir süre sunuyor tek dez avantajı yazılan veri bir daha silinmiyor, o yüzden gerekli verileri filtreledikten sonra tarihin tozlu raflarına koyabilirsiniz.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı