En iyi bina dış cephe ısı yalıtım nasıl yapılır?

Raison

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Güvenlik Görevlisi
Merhaba. 3 katlı iki cepheli müstakil evimize mantolama yaptırmak istiyoruz. İlk 2 katın cephesi 15 yıldır yağmur çamur güneş epey yıprandı bu yüzden yenilemek amaçlı da düşünüyoruz. Ama birincil öncelik ısı yalıtımı ve uzun ömürlü olması.

Araştırmalarıma ve ustayla konuşmama göre yalı baskı, xps, EPS, taş yünü, karbon gibi yalıtım malzemeleri kullanılıyor. Marka olarak da Dalmaçyalı öneriliyor. Ama fiyat olarak epey pahalı sanırım. Ev kendi evimiz ve biz yaşayacağız o yüzden en hesaplı şekilde en iyisini yaptırmak istiyoruz.

Fiyat aldığım yerler yapıştırıcı, file, yalıtım malzemesi olarak set olarak satıyorlar. Bu şekilde set almak mı mantıklı yoksa fileyi ayrı yalıtım malzememesini ayrı yapıştırıcıyı ayrı marka mı almak mantıklı? Bir de filede silikonlu olanlar var ondan al diyenler olmuş. Filede böyle bir ayrım var mı? File kullanılırken de fileyi alçı ile değil kalekim ile tuttur diyenler olmuş bu doğru mu?

Bana ve benden sonraki herkese rehber olması açısından sorularıma cevap verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taşyünü en iyisi. Mümkünse en az 5 cm olsun, tavsiyem ise 6. Neden taşyünü dersen eğer, hem ısı hem ses izolasyonu sağlıyor, malzeme kesinlikle yanmaz ve doğal bir malzeme. 2-3 yerden fiyat alıp karşılaştırmak en mantıklısıdır.

Taşyünü en iyisi. Mümkünse en az 5 cm olsun, tavsiyem ise 6. Neden taşyünü dersen eğer, hem ısı hem ses izolasyonu sağlıyor, malzeme kesinlikle yanmaz ve doğal bir malzeme. 2-3 yerden fiyat alıp karşılaştırmak en mantıklısıdır.
Kaç cm olduğu önemliymiş evet bir de dansite değeri de çok önemli dediler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı