En İyi Cevap Hakkında

• Konuyu başlatan 292469
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 1.005
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

292469

Megapat
Makaleler
5
Yaklaşık 2-3 aydır gözlemlediğim bir durum. Bazı moderatörlerde gördüm, görmeye devam ediyorum. Kimseyi engellemek ya da yaptığı işten caydırmak gibi bir amacım yok. Sadece sormak istiyorum.

Bilindiği üzere çeşitli yöntemlerle forumdaki rütbe artabiliyor, bu yöntemlerden biri de en iyi cevap sayısını arttırmak. 100 en iyi cevaptan sonra ödül verilmiyor, baktığım kadarıyla.

Benim herhangi bir amacım yok, boş vaktimde insanlara yardım ederim. Eğer çözülürse de en iyi cevabı alırım, elimden geldiğince de herhangi bir hedefi olduğunu bildiğim kullanıcıların önünü açmaya çalışırım. Dediğim gibi benim herhangi bir hedefim, en iyi cevap kazanma amacım yok.

Geçenlerde sadece 25 en iyi cevap için uğraştım, baktığımda rütbe atladığımı hesapladım. Dediğim gibi bunun için uğraştım ve elde ettim. Artık bir amacım yok, herhangi bir moderatörün yazdığım gibi bu amaçlarla beni engellemesi durumu da yok. Yani burada, bu konuda bahsettiğim moderatörler benim önümü kapatmıyor, en iyi cevap almamı engellemiyor. Bu açıdan da sıkıntı yok. Yani benim bu en iyi cevap işleriyle en ufak alakam yok. Moderatörleri kıskanmıyorum, herhangi bir beğeni/mesaj/en iyi cevap kazanma amacım yok. Zaten belirli bir mesaj sayısına ulaşmışım. Bazı insanların aklında bu çeşit düşünceler oluşacağını bildiğim için açıklama yaptım, yanlış anlaşılmasın.

Bazı moderatörlerin hedefleri olabilir, rütbe arttırma çabası ya da başka durumlar. Bilemiyorum, anlayış gösterebiliyorum.

En iyi cevap sayısını arttırabilirler, burada hiçbir sıkıntı yok. Lakin bunu konuyu onaylarken mesaj yazıp en iyi cevabı kendi hanesine yazdırarak yapması kadar adaletsiz bir durum yok bence. Ki bu konular ''en iyi cevaplık'' şeklinde bile nitelendirilemez. Gözlemlediğim konuların en az %70'i çoğu kullanıcının bilgi sahibi olduğu ve açıklamasının kolay olduğu konular. Bazı moderatörler bu tip konulara atlayıp en iyi cevabı hanesine yazdırıyor. Bunu konuyu onaylamadan mesajını yazarak yaptığı için ortada kocaman bir adaletsizlik oluyor.

Bunu 100 en iyi cevabı aşan moderatörler de yapıyor, nedenini anlamadım. Yapabilirler, ama etik değil.

Kimseye ''İnsanlara yardım etme'' demiyorum, elbette edebilir. Lakin bunu uygun koşullarda yapmalı, aksi taktirde benim gibi düşünen insanların sayısı artacaktır. Çünkü dışarıdan bakıldığı zaman oldukça yanlış duruyor, her ne kadar bir sıkıntı olmaz gibi görünse ve büyük ihtimalle öyle de olsa yapılması hiç doğru değil.

Kısacası elbette en iyi cevap kazanmaya çalışabilirsiniz, lakin bunu 100 en iyi cevabı aşan moderatörler neden yapıyor? Neden diğer kullanıcıların önü açılmıyor?

Tekrar belirteyim. Bu konudan sonra/önce kimseyle sıkıntım olmadı, olmayacak. Sadece sormak ve nedenini öğrenmek istiyorum, bazı moderatörlere bu konuda, yanlış anlamasınlar, güvenemediğim için genelleyerek açıkladım. Kimsenin adını vermemeye çalıştım. Çünkü Caner Uncu'nun yaşadığı gibi bir olay yaşamak istemiyorum. Kendisi gereksiz cezalar almıştı, bir konu açmasının ardından. Belirtmekte fayda var.

Umarım bu konu kimsenin, benim ya da başkalarının üzerinde kötü düşünülmesine yol açmaz.

Ek olarak @MF'ı da etiketlemek istiyorum, okuduğunuz için teşekkürler.

Bazı moderatörler bu tip konulara atlayıp en iyi cevabı hanesine yazdırıyor. Bunu konuyu onaylamadan mesajını yazarak yaptığı için ortada kocaman bir adaletsizlik oluyor.
Moderatör konuya cevap verme zahmetinde bulunmuşsa ve bunu da güzel bir şekilde yapmışsa en iyi cevabı seçebilir, bunda hiçbir sorun yok. Burada önemli olan konunun "Çözüldü" olarak işaretlenmesi. Eğer bunu moderatör o an yapmazsa başka bir zaman yapmaya fırsat bulamaz, konu çözüldüğü halde çözülmedi olarak kalır. Tabii ki bunun hatalı yapıldığı durumlarda rapor sistemini kullanacaksınız.

Ayrıca en iyi cevap sayısının yüksek olması moderatörlere hiçbir avantaj sağlamıyor. En iyi cevap sayısına göre yapılan çekilişlere bile sırf yetkili oldukları için katılamıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı