En iyi FPS veren AM4 işlemci nedir?

Tartışmasız 5800x3D'dir.

Peki o da fazla mı gelir AM5 işlemciler varken eski soket tipi olan işlemciye o kadar para vermek saçma olmaz mı bir yandan 5600 düşündüm hem ucuz diye sıkıntı yarattığı zaman yetmediği zaman AM5 işlemci DDR5 anakart vesaire dizerim diye de düşündüm bir yandan siz ne dersiniz ne yapmamı önerirsiniz bu durumda?
Benim en az 360FPS sıkıntısız almam lazım FPS oyunlarında özellikle Valorant da

Tartışmasız 5800x3D'dir.

Ryzen 9 5950X daha yüksek FPS verebilir.

Yok veremiyor.

Son düzenleme:
Peki o da fazla mı gelir AM5 işlemciler varken eski soket tipi olan işlemciye o kadar para vermek saçma olmaz mı bir yandan 5600 düşündüm hem ucuz diye sıkıntı yarattığı zaman yetmediği zaman AM5 işlemci DDR5 anakart vesaire dizerim diye de düşündüm bir yandan siz ne dersiniz ne yapmamı önerirsiniz bu durumda?
Benim en az 360FPS sıkıntısız almam lazım FPS oyunlarında özellikle Valorant da
AM5 biraz tuzlu bir platform. Bütçeniz yeterliyse tabii ki geçebilirsiniz ama Valorant için 5800X3D biçilmiş kaftan. 360 FPS alabilirsiniz o işlemci ile. Çok yüksek önbelleği sayesinde rekabetçi oyunlarda bayağı sağlam sonuçlar veriyor. İlerde ekran kartı olarak istediğinizi de takarsınız, darboğaz olmaz. Yüksek bütçeye sahipseniz ancak elinizdeki sistemi komple satıp sıfırdan AM5 sistem toplamak mantıklıdır. Ha sırf valorant için değer mi diye sorarsanız, bence değmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı