En İyi İnternet Tarayıcı Hangisi?

En İyi Tarayıcı

  • Opera

    Oy: 117 38,2%
  • Firefox

    Oy: 45 14,7%
  • Chrome

    Oy: 63 20,6%
  • Microsoft Edge

    Oy: 74 24,2%
  • Brave

    Oy: 36 11,8%
  • Vivaldi

    Oy: 14 4,6%

  • Oy verenlerin toplamı
    306
Bence en iyisi diye bir şey yok. Hepsinin farklı avantajları var. Ben PC'de Chrome kullanırken telefonda Samsung internet uygulamasını kullanıyordum. Fakat eşitleme sağlayamadığım için her iki cihazda da Firefox'a geçerek hem mobilde eklenti özelliklerini kullanabiliyorum hem de PC de Chrome ile arasında bir fark hissetmedim.
 
Düşük sekmelerde evet, Firefox çok RAM kullanıyor.
Fakat Chromium/Blink motorlu tarayıcılar çoklu sekmede şişiyorlar. Mesela Firefox ve Chrome 5 sekmede 600 ve 450 MB RAM kullanıyorsa, 20 sekme birlikte açınca Chrome şişiyor bildiğin. Firefox hala 950-1000 küsur MB RAM kullanırken, Chrome ve Blink motorlu tarayıcılar 1.5 GB RAM'a kadar kullanabiliyor. Tabii diğer etkenler de buna dahil. Mesela bende denildiği gibi Firefox RAM tüketimi fazla değil, ama Chrome ve Brave ise tam tersi durumda.

Ek olarak Firefox'un en büyük eksisi bellek sızıntısının olması. O da olmazsa, tekli sekmede de Chrome'u tokatlıyor.

Yaptığım yorum bir yere kadar yanlış olabilir. En son Firefox'u geçen sene denemiştim. Belki şimdi iyi durumdadır. Bir ara tekrar denemeyi düşünüyordum zaten. İndirip test edeyim.
 
Yandex browser nerede 2 senedir Yandex browser kullanıyorum farklı tarayıcı kullanmaya çalıştığımda Yandex browserda ki özelliklerin yarısı bile olmadığı için geri Yandex'e dönüyorum gerçekten çok başarılı.
 
chrome kullanıyorum 2 gb ramim var chromeye girip görev yöneticisini açtığımda nerdeyse hepsini kulllanıyor firefox indirdim ramin 600 mb sini kullanıyo ben firefoxu öneririm zaten bilgisayarın güçlüyse kullan chromeyi bende 4 daha takçam 2 gün sonra falan sonra ful chromeyi kullancam
 
Ben yıllardır yandex kullanıyorum hiçte bir sıkıntı yaşamadım sade ve çok hızlı açılan bir yapısı var sadeliği yüzünden gözü'de yormuyor ve hoş bir tasarıma sahip ayrıca sade olduğu için detaysız filanda değil ayarlar kısmında baya bir detay var ama işin iyi tarafı sizi bu ıvır zıvırlarla sürekli yormuyor.
 
Yandex hepsini alır hepsinde ya çok fazla gereksiz eklenti var ya da kullanışsız benim için sadelik ve kullanışlılık önemli bunu da en iyi Yandex sağlıyor. Ramden de aman aman yemiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı