Benim bildiğim kadarıyla özel kumaş, köpük sünger (siyah) ve karton üzerine geçirilen kalın iki taraftan naylon kaplamalı olarak bu malzemeler mausepadlerde kullanılıyor. Şu anda evde 3. tipini kullanıyorum, örneğin. En kalitelisi 20 yıl önce yine var olan köpük, siyah sünger üzerine yapılan üst kaplama ile alttan tam kaymaz tipte olanlarıdır . Nedeni diğerleri masada alt yüzeyden biraz da olsun kayarken o siyah köpüklü süngerli yapıdakiler masaya yapışıp kaymıyor. Üst tarafından ışık geçirmezliği, fareyi hassas dpi ayarıyla sürükleme kabiliyeti ve ergonomik oluşu yanında bir de (oyunlar için kumaş yapıda olanları nette vardır) alt kısımdan, her masa malzemesinde istem dışında hiç kaymaması bu beklentilerde asıl önemlisi olmalıdır, kendi kanımca. 20 yıl önce çıkan siyah köpüklü sünger yapılı olanlarını bence tercih edin. Silisyum en üst kısımda kompozit bir malzeme olarak belki de kullanılabilir, ama yalnız başına kullanıldığını hiç sanmıyorum. Neticede kullanım olarak her üçü de yine yaygın kullanılıyor,
Örneğin şu an elimde 20 yıl önceki exper markalı, siyah köpüklü süngerlisi de vardır, üst kısmı ince ince çatlamış, bu yüzden de fare bu noktalara gelince takılıyor, ancak tersinden düzgün kullanıyorum, bu da hiç mi hiç hoşuma gitmiyor tabi ki. Bunun üzerine kalın naylon uygulayıp 20 yıl öncesinin hatırasına yine de kullanabilirim ama, bu da mümkündür. Mouse seçiminde bu son seçim yine size kalmıştır. Hangisi kolayınıza veya en rahatınıza gelirse o tipini kullanın derim. Kolay gelsin.