En iyi tarayıcı anketi

En iyi tarayıcı


  • Oy verenlerin toplamı
    83
Kötü olduğunu bile bile sırf görüntüsü için Opera GX kullanıyordum, ta ki bir gün format atana kadar. Microsoft Edge'de tema ve bir kaç ayarı değiştirdikten sonra çok daha minimalist gözüktü, bayağı beğendim. Zaten hız olarak en iyisi bence. Chrome, Brave, Firefox da kullandım ama bir Edge etmiyorlar.
 
Edge'e niye veriyorlar anlamıyorum. Edge'in eski halini görüp yenisi iyi olduğu için mi? Hız bakımındansa Brave ikiye katlıyor onu. Sebebi nedir Edge'in?

Aynı şekilde RAM konusu da öyle. Brave daha az RAM yiyor ondan.
 
Ben Firefox dedim çünkü bende fazla hızlı çalışıyor. Ayrıca RAM tüketimi 650 MB'yi geçmiyor bende. Onun dışında şu üstteki arama çubuğu yerine animasyonlu şeyler koyabiliyorsun :D
 
@Crownguard Edge, Chromium alt yapısına geçti. Ayrıca şu an Microsoft'un üstüne en çok emek harcadığı işi olabilir. Sürekli yeni özellikler, iyileştirmeler geliyor. Bu arada tüm tarayıcıları dönemsel olarak test ediyorum. Brave o hızlı dönemlerini son 5-10 güncellemede geriye atmış durumda. Şu an Edge, diğer tarayıcılara ya beni izler gelişirsiniz ya da böyle giderse Windows işletim sisteminde Chrome, Firefox indir dönemi kapanır diyor.

Bu arada Windows üzerinde Edge ve Chrome en düşük kaynak tüketiyor. Brave ve Firefox en yüksek. Testlerinizi çoklu sayfa, video oynatan sayfalarda falan tekrar gözden geçirin. Tarayıcı görev yöneticisinden takip edin. Çünkü işletim sisteminin görev yöneticisi gruplandırma yaparken bazı işlemler grup dışında gözükebiliyor. Özellikle Brave ve Firefox'un bu sorunları var. Brave'in geliştirici ekibi çoğunlukla Firefox vakfından ayrılanlara dayanıyor.

Yukarıdaki tabloda gizlilik isteyenlere Brave. Firefox altyapısını seviyorsanız da LibreWolf öneriyorum.

Gizlilik takıntısı olmayanlara sunduğu özellikler, hız, performans açısından Edge öneriyorum.

Kendim de Edge kullanıyorum. Chrome ve Edge arasında pek fark yok. Edge'in arayüzü bir tık Chrome'a göre hantal ve kaba hissettirebilir. Ama onu da Windows 11'de kullandıkları tasarıma yavaş yavaş geçiriyorlar. Hatta ileride Firefox'un şu an kullandığı sekme sistemine benzer bir tasarım iel değiştirecekler. Bunu performans, tema uyumluluğu(kullanıcıların kendi kullandıkları temaların karışmaması) daha fazla tema desteklesin diye yani yapıyorlar.

Ayrıca Edge çok daha fazla özelleştirme sunuyor. Bu yüzden Chrome gibi getirdiği özellikleri kapatmaya izin vermeyen bir tarayıcı yerine Edge kullanmak daha mantıklı.

Microsoft Bing'e de çok iyi yatırımlar yapıyor. Bing konumunuzu Amerika yaparsanız daha güncel özellikleri test edebilirsiniz. Çoğu arayüz Google'un yarattığı sistemlere benziyor.
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı