En iyi termal macun hangisi?

Hangi termal macun daha iyi?

• Oy verenlerin toplamı
    27

MKarahan

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, IdeaPad Gaming 3 laptop için termal macun alacağım, forumlarda çok fazla bilgi var ve en çok tercih edilen iki macun Arctic MX-6 ve Thermal Grizzly Kryonaut. Bu ikisi arasında kaldım. 6 ayda bir değişim de yapabilirim 1 senede bir de. Sizce hangisini almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, IdeaPad Gaming 3 laptop için termal macun alacağım, forumlarda çok fazla bilgi var ve en çok tercih edilen iki macun Arctic MX-6 ve Thermal Grizzly Kryonaut. Bu ikisi arasında kaldım. 6 ayda bir değişim de yapabilirim 1 senede bir de. Sizce hangisini almalıyım?

Thermal Grizzly markası biraz daha kaliteli fakat arada dağlar kadar fark yok. Max 1-2 derece oynar. MX6 viskozitesi yüksek bir macun. 1 gram alıp 1 kere kullanacağıma neredeyse ayni fiyata gider MX 6 alır paşalar gibi 2 sene cihazıma sorunsuz bir şekilde uygularım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wmka'sı yani ısı aktarım özelliği en iyi/en yüksek macun.
Neden? Çünkü termal macunun görevi işlemcinin ısısını üst plakaya taşımak. Wmka ne kadar yüksekse o kadar başarımlı (performansın Türkçesi: başarım) demektir.
Ama tam da burada işler karışıyor. Birçok kişi bu değeri bilmeden tavsiye veriyor.
+
Sıvı metal ve diz üstü bilgisayar uyuşmazlığı var.
+
Bilgisayar dünyasında: "Bozulmadıkça düzetme" kuralı vardır. Isınız ne zaman tji Max'e yaklaşırsa o zaman gereklidir; gerisi israf.

Laptop icin Kryonaut alinmaz pumpout riski cok yuksek. Noctua NT-H1 veya Thermal Grizzly hydronaut onerim olur. MX6 ve MasterGel Pro V2 de tercih edilebilir.

Laptop icin Kryonaut alinmaz pumpout riski cok yuksek. Noctua NT-H1 veya Thermal Grizzly hydronaut onerim olur. MX6 ve MasterGel Pro V2 de tercih edilebilir.

Kryonaut sıvı metalmi oluyor pumpout yapıyor yoksa uygulaması mı zor bende yakında laptop için alacağım da merak ettim.

Bu çok gereksiz. Hangisini alırsan al hiç ellemeden en en en az 2 sene sıkıntısız gider. Sonra sıcaklıklar yükselmeye başlar.
Bu tez aşırı ısınan cihazlarda tutmuyor maalesef 5 ay sonra işlemci plakasını kaldırdığınızda sahra çölünün bir yansıması sizi karşılayabiliyor ısınma sorunu olan cihazlarda.

Yeni konular

Geri
Yukarı