En iyi ücretsiz not uygulaması hangisi?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Dostlar merhaba, not alma uygulaması için halihazırda Google Keep kullanıyorum. Kullanımı çok basit ve mobil/bilgisayar senkronizasyonu güzel olduğu için bir hayli memnun olarak kullandım bugüne kadar fakat yine de memnun olmadığım birkaç nokta vardı:

Mobilde yazının boyutu, fontun kalınlığı vs. gibi birçok şeyi değiştirebilirken masaüstü versiyonunda değiştirilmiyor.

Klasör oluşturma diye bir şey yok.

Bu 2 sebep yüzünden Keep'i kullanmak istemiyorum. Bunlar yüzünden yani fazla özelleştirme seçeneği olmamasından dolayı biraz canımı sıkıyor. Daha iyi bir alternatifi varsa ona geçmeyi düşünüyorum.

Microsoft OneNote uygulamasını kullanmayı planlıyorum fakat tam emin olamadım. Sizlerin de fikirlerini almak istiyorum. Uygulamada aradığım özellikler:

Yazı fontu, yazı fontu kalınlığı, yazı fontu büyüklüğü gibi şeyler değiştirilebiliyorsa çok iyi olur (kesinlikle aradığım bir şey değil bu ama böyle olmuş olsaydı çok daha kusursuz bir not alma işlemi yapardım. Böyle şeylerde kozmetiğe çok önem veriyorum istemsiz bir şekilde. Diğer türlü içim pek rahat etmiyor.)

Kesinlikle senkronizasyon olayı olmalı. Mobilde aldığım notlara PC'den veya başka bir platformdan rahatça erişebilmeliyim.

Kesinlikle ama kesinlikle klasör oluşturabilmeliyim. Mesela X konusu hakkında ki notlarımı X klasörü oluşturup onun içinde tutmak istiyorum. Bu özellik Xiaomi'nin kendi not defteri uygulamasında bile varken Google Keep'te olmaması çok canımı sıkıyor. Xiaomi'nin uygulaması, Google Keep'e bin basar fakat senkronizasyon olayı olmadığı için yani PC'de veya başka platformda kullanamadığım için bunu tercih etmiyorum.

Öneriniz nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun için Notion'u tek geçerim. Aradığın özelliklerin hepsi bu uygulamada var. Kısa bir araştırmayla Notion ile ilgili bu bilgileri öğrenebildim.

Notion'da
✅ Yazı fontu ve kalınlığı ayarlanabilir.
✅ Cihazlar arası senkronize olabilir.
✅ Klasör mantığı mevcut: Direkt olarak klasör bulunmaz, oluşturulan sayfalar klasör işlevi görebilir.

Son durumu söyleyeyim:

Google Keep uygulamasındaki tüm notlarımı OneNote uygulamasına aktardım ve güncel olarak bunu kullanmaktayım. Tek bir özelliği hariç tüm özellikleri Keep uygulamasından daha iyi. O özellik ise; Senkronizasyon Yavaşlığı. Keep, notları çok hızlı senkronize ediyorken OneNote biraz yavaş kalıyor ama bu göz yumulabilir bir eksi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı