En iyi ve hafif tarayıcı nedir?

Şu an Edge'den yazıyorum guzel gibi teşekkürler.

Bir de bu Edge neden Yandex kullanıyor? Yandex dışında bir şeye ayarlıyamıyor muyum?

Eski bilgisayarım da ve modern bilgisayarım da Edge kullanıyorum. Stabil ve sistemi çok tüketmiyor.
Kullanmanızı tavsiye ederim.

En hızlı tarayıcı güncel verilerle Google Chrome'dur. Fakat yapılan testlerde Edge ile arasındaki farkın önemsenmeyecek kadar az olduğu görülüyor.

Bahsettiğim teslerin sonuçlarına bu siteden bakabilirsiniz: 4 Fastest Browsers For Windows 10 (with Speed Tests) - Pttrns

Zaten Edge ile Chrome aynı altyapıyı (Chromium) ve aynı tarayıcı motorunu (Blink) kullanıyor o yüzden birbirlerine yakın olmaları normal.

Ben uzun zamandır Opera GX kullanıcısıyım fakat Opera GX kapattığımda performans artıyor bilgisayarı yiyor gibi geliyor. Bana hafif ve güvenlikli bir tarayıcı onerisi lazım.

160 MB RAM kullanımı, gizlilik sıkıntısı yok, gereksiz tüm Google trackerlarından arındırılmış ungoogled Chromium.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…