En iyi vergisiz laptop nedir?

Hocam şu anki bilgisayarım 4 GB RAM zaten almama çok gerek yok ama bütçem sınırlı güzel bir tane alayım diyordum ya.

Peki hocam attığınız PC'nin oyunlarda performansı nasıl olur?
Aşırı iyi olur diyemeyiz zaten U'lu işlemciler oyun odaklı değildir, bu fiyatlara da pek bir şey bulamayız. Minecraft tarzı aman aman seyler istemeyen oyunlar oynanilir. Ülkeyi bu hale getirdiler ya yazik...

Türkiye’de üretilme ve 9500 TL şartı var.
Casper ve Monster dışında Türkiye’de üretilen dizüstü bilgisayar yok. Monster zaten listeye girmiyor, Casperin de en iyi modeli bu.
Türkiyede üretilme şartı olmadığı söylenmişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiyede üretilme şartı olmadığı söylenmişti.

Dakika 2:20’den itibaren izleyin hocam.

Türkiyede üretilme şartı kalktı.
Yanlış bilgi.

Arkadaşlar! 9500 TL'ye çok bir şey beklemeyin. "Türkiye'de üretilen dizüstü bilgisayar" kısıtlaması yüzünden, ancak arkadaşların attığı linkteki dizüstü bilgisayar alınabilir. Diğer markalar Türkiye'de üretilmiyor. 9500 TL'ye Monster marka dizüstü bilgisayar var mı bilmiyorum, ama, varsa o da olur. Bu kısıtlama yüzünden başka bir marka seçemezsiniz maalesef. Yani, biraz daha iyi bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorsanız, 9500 TL'yi aşar. Ayrıca, 9500 TL sınırı da çok sıkıntı. Bir kereliğine mahsus ÖTV alınmasa, biraz daha iyi bir dizüstü bilgisayar alınabilir. Ama"reis"imiz sağ olsun ( kabile devletinde yaşıyoruz), 9500 TL ile sınırlamış. 9500 TL'ye dizüstü bilgisayar yerine tablet alınır şu şartlarda. Haa, "ben linkteki Casper Nirvana dizüstü bilgisayardan alırım, ileride bütçem de biraz daha iyi olunca 4 GB RAM daha alıp takarım" diye düşünenler de olabilir. Ama, Casper Nirvana markası RAM yükseltmeye imkan veriyor mu, orasını bilemem.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Bu destekle cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44, 4'üne, bilgisayarlar için ise piyasa fiyatının yüzde 16, 7'sine kadar bir tutarda destek sağlayacağız."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 30 Ağustos tarihinde Hürriyet'e yaptığı açıklamada, “ÖTV ve KDV'siz cep telefonundan, üniversite öğrencilerinin tamamı gelirlerine bakılmaksızın, yüksek okul ve açıköğretimde okuyanlar dahil, 7 milyon öğrenci yararlanacak. Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak”
Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarından, gençlerin sadece Türkiye'de üretilen akıllı telefonlardan vergisiz yararlanabilecekleri anlaşılmıştı. Fakat Erdoğan'ın son açıklamasına göre, modellere ilişkin değil, cihazların fiyatına ilişkin kısıtlamaya gidilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar vaadinde bulunurken, fiyat veya modele ilişkin bir kısıtlamadan bahsetmemişti.

Kaynak:Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu vaadinde son durum ne? - Teyit

Yani hocam şartlar tam olarak kesin ve net değil, Cumhurbaşkanı yerli üretim olacak diye bir şart koşmadı. Meclisten geçtiği zaman belli olur ama yerli üretim şartının olacağını sanmıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Bu destekle cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44, 4'üne, bilgisayarlar için ise piyasa fiyatının yüzde 16, 7'sine kadar bir tutarda destek sağlayacağız."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 30 Ağustos tarihinde Hürriyet'e yaptığı açıklamada, “ÖTV ve KDV'siz cep telefonundan, üniversite öğrencilerinin tamamı gelirlerine bakılmaksızın, yüksek okul ve açıköğretimde okuyanlar dahil, 7 milyon öğrenci yararlanacak. Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak”
Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarından, gençlerin sadece Türkiye'de üretilen akıllı telefonlardan vergisiz yararlanabilecekleri anlaşılmıştı. Fakat Erdoğan'ın son açıklamasına göre, modellere ilişkin değil, cihazların fiyatına ilişkin kısıtlamaya gidilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar vaadinde bulunurken, fiyat veya modele ilişkin bir kısıtlamadan bahsetmemişti.

Kaynak:Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu vaadinde son durum ne? - Teyit

Yani hocam şartlar tam olarak kesin ve net değil, Cumhurbaşkanı yerli üretim olacak diye bir şart koşmadı. Meclisten geçtiği zaman belli olur ama yerli üretim şartının olacağını sanmıyorum
Muhtemelen yerli üretim şartı yüzde 90 olacak. Ulaştırma bakanı bu açıklamayı daha geçen haftalarda yapmış. Erdoğan’a gelecek olursak Erdoğan vaadi açıkladığında “gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar” olarak açıklamıştı. Bu açıklamaya bakacak olursak ne fiyat sınırı olmalı ne de yerli üretim. Erdoğan işin şovmenliğine kaçıyor. Bakanların söylediklerine kulak asmak lazım Erdoğan tepki çekecek açıklamaları kendisi açıklamıyor bakanlara açıklatıyor.

Muhtemelen yerli üretim şartı yüzde 90 olacak. Ulaştırma bakanı bu açıklamayı daha geçen haftalarda yapmış. Erdoğan'a gelecek olursak Erdoğan vaadi açıkladığında “gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar” olarak açıklamıştı. Bu açıklamaya bakacak olursak ne fiyat sınırı olmalı ne de yerli üretim. Erdoğan işin şovmenliğine kaçıyor. Bakanların söylediklerine kulak asmak lazım Erdoğan tepki çekecek açıklamaları kendisi açıklamıyor bakanlara açıklatıyor.

Bakalım daha umarım hayırlısı olur.

Daha o laptoplarda AutoCAD kullanacaz. VRAM yoktur. Roblox Undertale bile kasar onlarda. CS 1.6 anca. Krunker falan filan oynarsınız. AutoCAD yerine çocuklar için yapılmış olan Tinkercad kullanırsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı