En kaliteli benzini hangi istasyonlar verir?

Merhaba. Benzinlik sahibi bir aile çocuğu olarak birkaç kısa tavsiyede bulunmak isterim.
Öncelikle; mesele istasyonun markası değilidir. Bayiidir. Yakıt kalitesi firmadan firmaya dsğişiklik gösterse de, iş bayiide bitiyor. Nasıl mı?
Yakıt tankına dolum yapıldığı zaman araca dolan yakıttan daha kirli, tortulu bir yakıt dolduruluyor.
Bu kirler araca hızlıca zarar verebilir. O yüzden filtre sistemleri çok önemli. Dinlenmiş yakıt da aynı şekilde.
Zaten Türkiyede hizmet veren 20 yakıt firması var bunlar:

Aygaz, Aytemiz, BP Türkiye, Energy, GO, Kadoil, Azure Petrol, Lukoil, Memoil, MFD akaryakıt, Milangaz, Moil, Naspet, Opet, Petrol Ofisi, Qplus, Shell Türkiye, Siyam Petrolcülük (Soil), Sunpet, Total Türkiye, TP Petrol Dağıtım A.Ş.
Bunlar haricindeki tüm markalar bunların alt markası.
Hepsi kaliteli markalardır. %40 Marka, %60 Bayii hassasiyeti diyebiliriz. Mesela kanunlara uygun bir benzinlikte periyodik yakıt dolumu haricinde tanklara sıvı girişi olduğunda doğruca EPDK bilgilendirilir otomasyon şirketi tarafından. Veya kullanılan otomasyon cihazı yakıt seviyesi 20 cm altına düştüğünde yakıt vermeyi keser.
Tüm bayiler uyuyor mu? Hayır :)
Yakınınızda bu bayilerden varsa sizin gibi motor sahiplerine bayii hakkında fikirlerini sorabilirsiniz, yakıtı iyi mi vb. diye.
 
Mazot için setan kalitesi ve sayısı olarak Shell ve Total. Shell'in Total'e göre setan kalitesi daha ince fakat bir tık daha fazla ben genelde Total'den alıyorum 2.sırada Shell var. Opetten mazot almak parayı çöpe atmak ile aynı şey. Benzin hakkında bir bilgim yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı