zeldany
Decapat
Hmm peki amrabatın aşile bastığı ve ittiği pozisyona ne diyeceksin? Sadece sarı kartla geçiştiriliyor. Ya da tam fener gerideyken uzatmanın 6 dakika verilmesi ama 13 dakika oynatılması? Penaltı da penaltı falan değildi bu arada. O pozisyona penaltı demek için ya futboldan anlamayacaksın ya da holigan olacaksın. Ha bir de bu tarz şeylerin hepsi nedense fenere denk geliyor garip bir şekilde. Tam kadro çıktığın Anadolu kulübü maçında ilk 15 dakikada 2 yiyorsun, ancak penaltı ile ve 45+13 gibi yardımlarla ancak skor 2-1 oluyor, ve rakip kırmızı yiyor. 10 kişi kalmış, direnci kırılmış bir Anadolu kulübüne karşı evindesin ve halen gol atamıyorsun ama yine bir muhteşem kırmızı yiyor rakip akabinde penaltı. Bu ancak yetiyor 9 kişi Rize'yi yenmene. Bir de yok mu hakkımız falan yeniyor demeniz. Çok komedi kulüpsünüz. Algınız iyi olunca tabii çok konuşulmuyor bazı şeyler. Ama sıkıntı yok. Orta sahada GS lehine verilecek bir faul bütün okları GS cephesine çevirir sizin algıcılarınız sağ olsun.
Bu yazdıklarınızdan sonra cevap vermek yerine haklısınız demenin daha iyi olacağını düşündüm. Amrabat'ın pozisyonu için, Fırat Aydınus'un açıklamasını söyleyeyim sana, direkt hakem ağzından yani, topuğu yerdeyken basıyor ve tam güç uygulamıyor, bu yüzden pozisyon sarı kart. Ayağı havadayken bassaydı güçlü bir darbe olacaktı ve kırmızı kart. UEFA kuralları buymuş bu arada, hakem inisiyatifini kullanarak "ben sarı kart verirdim." demiyor.
Haksızlık bütün takımlara yapılıyor. Fenerbahçe'ye de, Beşiktaş'a da, Galatasaray'a da, daha birçok takıma.. Önemli olan 2 nokta bu haksızlıkların, hatalı kararların doğal, spontane gelişmesi ve miktarı. Şimdi seninle en çok senin takımının lehine oynanıyor kavgası yapmayacağım, zira objektif bakmadığını anladım.
Keşke her pozisyona aynı kararlar verilse, en azından birçoğuna, bu sayede senin lehine kavgası da oluşmazdı.
Penaltı pozisyonunda ne olması lazımdı onu çözemedim? Adamı topsuz alanda sarıp iteklerken bir de çenesine aparkat atıp nakavt mı etmesi gerekiyordu penaltı olması için? Mümkünse başka spor dallarına yöneliniz ve onları izleyiniz. Konuşurken de araştırıp, mantıklı argümanlar sununuz.
İyi akşamlar.