En Sevdiğiniz Filozoflar ve Sevme Nedenleriniz

Niçeyi severim. Bir filozofu sevilesi yapan en büyük sebepten dolayı severim. Fikirlerini severim. Ayrıca bıyığını severim. O kendine has anlatım tarzını severim. Bizim çevirmenlerin düzgünce çeviremeyişini severim. Bir anlık Almanca öğrenme hevesi yaptığı için severim. Sonra A2 seviyesinden ileri gidemeyip pes edişimi severim. Kısacası Niçe adamdır, sevelim.

Genel olarak çok sevdiğim bir filozof yok. Hepsinin görüşlerini biraz biraz doğru/yanlış buluyorum. Benim için en büyük filozof, lisedeki felsefe hocamdır. :)

Kendisi Aristo ile akrandır ayrıca. :D

a.jpg

Aristoteles | İnsan düşünen bir hayvandır, insanları tanıdıkça hayvanlara saygı duyuyorum....

Aristoteles: "İnsan düşünen bir hayvandır" sözünü eskiden beri çok severim. Çünkü bizi "insanca düşünme" şekliyle hayvanlardan direk olarak ayırmış veya çok yüceltmiş oluyor, kendi düşünceme göre. Ama sadece şekil olarak insan olup da canavarca hareket eden veya adeta canavarlaşan insanlar, toplumda her zaman aşırı tepki çeken yanıyla yok değil. Örneğin Özgecan adlı üniversite öğrencisinin hunharca ve canavarca ruhla zalimane katledilmesindeki gibi. Tüm Türkiye ayağa kalkmıştı, çok iyi bilindiği gibi. İnşallah bir daha bu ve benzerlerine hiç şahit olunmasın diyelim. Ancak "kadın cinayetleri" nde son yıllarda hızla artan (Yükselen) bir artış var ve bu önlenemez veya giderilemez boyutlardadır, ne yazık ki. Kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı