En sevdiğiniz Osmanlı padişahı hangisi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fatih yıldırım genç Osman yavuz selim 3. selim 2.mahmut bunlari severim çünkü hem modern hem laiktir hem de bilime gelişmeye önem vermişlerdir bu padişahlar TRT 1 de Fatih'i dindar adam gibi göstermeleri bana komik geldi ama burlardan izleyerek tarih öğrenilmez.

Ne güldürdünüz ya beni. Yavuz sultan selime Hz. Muhammed tarafından gönderilmiş Hz. Alinin mekke ve medineyi ona devretmesi olayını duymadınız mı?

Yanlış bilgi
Fatih sultan Mehmed'in dindar olmadığını mı iddia ediyorsunuz? Onu geçtim yukarıda saydığınız padişahların laik olduğunu mu söylüyorsunuz?

Diğerlerine göre daha modern araştır görürsün mesela abdülaziz kafir icadı diye tiyatro yasaklatan adam ama benim dediklerimde böyle bir şey yapan yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne güldürdünüz ya beni. Yavuz sultan selime Hz. Muhammed tarafından gönderilmiş Hz. Alinin mekke ve medineyi ona devretmesi olayını duymadınız mı?

Halifelikten bahsediyorsan halifelik demek dindarlik demek değildir ki selim zamanında halifelik o kadar üstün bir şey değil selim hem padişah hem halife olduğu için öyle geliyor Osmanlı'dan önceki halifeleri sayın desem kimse sayamaz.

Diğerlerine göre daha modern araştır görürsün mesela abdülaziz kafir icadı diye tiyatro yasaklatan adam ama benim dediklerimde böyle bir şey yapan yok.
Modernlik ayrı dindarlık ayrı. Dindar insanlarda modern olabilir, bunda dine karşıt bir durum yok. Siz Fatih Sultan Mehmet'in dindar gösterilmesinin size komik geldiğini söylemişsiniz. Fatih Sultan Mehmet'in dindar olmadığını iddia ediyorsanız ona göre cevap vereyim. Yoksa sadece "modern" olduğu için böyle bir şey dediyseniz bildirin ki yanlış anlaşılma olmasın. Diğer padişahların "laik" olmadığını zaten sizde kabul ediyorsunuzdur muhtemelen.
Bu arada Abdulaziz Han'ın "kafir icadı" diye tiyatro yasaklattığını ilk defa sizden duydum. Ufak bir bakındım fakat böyle bir olay göremedim. Kaynak gösterebilir misiniz?

Modernlik ayrı dindarlık ayrı. Dindar insanlarda modern olabilir, bunda dine karşıt bir durum yok. Siz Fatih Sultan Mehmet'in dindar gösterilmesinin size komik geldiğini söylemişsiniz. Fatih Sultan Mehmet'in dindar olmadığını iddia ediyorsanız ona göre cevap vereyim. Yoksa sadece "modern" olduğu için böyle bir şey dediyseniz bildirin ki yanlış anlaşılma olmasın. Diğer padişahların "laik" olmadığını zaten sizde kabul ediyorsunuzdur muhtemelen.
Bu arada abdulaziz Han'ın "kafir icadı" diye tiyatro yasaklattığını ilk defa sizden duydum. Ufak bir bakındım fakat böyle bir olay göremedim. Kaynak gösterebilir misiniz?

Fatih dindar padişah değildi dizide sürekli böyle göstermişler ondan bahsettim gerçekte bu kadar değil adam değil yani dine bağlı değil demiyorum dinsiz de demiyorum bak anladınız umarım.

Yani en sevdiğim yok ama sevdiklerim şunlar:

Tüm Kuruluş Dönemi padişahları
Fatih Sultan Mehmet
Yavuz Sultan Selim
Piri Reis'i öldürmesi gibi olaylar haricinde Kanuni Sultan Süleyman
Genç Osman
IV. Murat
II. Mahmut

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler