The Elder Scrolls V: Skyrim tüm oyunlardan ayırırım.
Winner of more than 200 Game of the Year Awards, The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition brings the epic fantasy to life in stunning detail. The Special Edition includes the critically acclaimed game and add-ons with all-new features.
Sevmemin sebebi açık dünyasıdır. Kesinlikle güncel ve yapımcısının yaptığı Fallout oyunları da dahil bana göre en iyi açık dünya oyunudur. Rastgele yürürken sana mektup ulaştırmak için gelen kuryeler, yolda yürürken saldıran haydutlar, görevi iletmen gereken NPC'nin saçma bir kavgaya kapılıp ölmesi falan. Herhalde kendisini bu kadar sınırlamayan, hataları olan ama buna rağmen keşfetmesi çok keyifli olan bir dünyası var.
Haritası hariç genel olarak sevmiyorum. Haritası hem kötü hem de işaretler yüzünden aslında o keşif hissini bir tık öldürüyor. Tabii hikayesiz yan görevlerin tekrar etme sorunu da var. O da bir tık grind girdiğinden katlanıyorsunuz.
Oynayacaksanız kesinlikle modlayın. Hata düzeltmeler, NPC paralarını artıran modlar gibi şeyler bence gerekli. Diğer grafik, model modları size kalmış.
Bence açık dünya oyunlarının örnek alması gereken bir oyun. Witcher 3'ü mesela sırf o karmaşıklığı ve seviye sisteminden bitiremedim. Artık Ubisoft oyunlarına da çok fazla bomboş içerikle doldurduğundan, %40-70 civarlarında hep salıyorum. Bitirmemi bu kadar erteleyen oyunlara kötü gözüyle bakıyorum. Evet, sadece hikaye oynayıp geçebilirim ama ben her şeyiyle bitirme olayına biraz takıntılıyım. Bu yüzden Witcher 3'ü 94 saat oynayıp halen bitirememek garip geliyor. Tüm AC'leri son çıkan hariç satın almama rağmen en son AC 3 tam anlamıyla bitirdim. Diğer oyunlar başlayıp yarısında saldığım deneyimler oluyor.
Bethesda oyunları sorunlu da olsa açık dünya işini çok iyi yapıyorlar.