En sevdiğiniz oyun ve neden?

The Elder Scrolls V: Skyrim tüm oyunlardan ayırırım.

Sevmemin sebebi açık dünyasıdır. Kesinlikle güncel ve yapımcısının yaptığı Fallout oyunları da dahil bana göre en iyi açık dünya oyunudur. Rastgele yürürken sana mektup ulaştırmak için gelen kuryeler, yolda yürürken saldıran haydutlar, görevi iletmen gereken NPC'nin saçma bir kavgaya kapılıp ölmesi falan. Herhalde kendisini bu kadar sınırlamayan, hataları olan ama buna rağmen keşfetmesi çok keyifli olan bir dünyası var.

Haritası hariç genel olarak sevmiyorum. Haritası hem kötü hem de işaretler yüzünden aslında o keşif hissini bir tık öldürüyor. Tabii hikayesiz yan görevlerin tekrar etme sorunu da var. O da bir tık grind girdiğinden katlanıyorsunuz.

Oynayacaksanız kesinlikle modlayın. Hata düzeltmeler, NPC paralarını artıran modlar gibi şeyler bence gerekli. Diğer grafik, model modları size kalmış.

Bence açık dünya oyunlarının örnek alması gereken bir oyun. Witcher 3'ü mesela sırf o karmaşıklığı ve seviye sisteminden bitiremedim. Artık Ubisoft oyunlarına da çok fazla bomboş içerikle doldurduğundan, %40-70 civarlarında hep salıyorum. Bitirmemi bu kadar erteleyen oyunlara kötü gözüyle bakıyorum. Evet, sadece hikaye oynayıp geçebilirim ama ben her şeyiyle bitirme olayına biraz takıntılıyım. Bu yüzden Witcher 3'ü 94 saat oynayıp halen bitirememek garip geliyor. Tüm AC'leri son çıkan hariç satın almama rağmen en son AC 3 tam anlamıyla bitirdim. Diğer oyunlar başlayıp yarısında saldığım deneyimler oluyor.

Bethesda oyunları sorunlu da olsa açık dünya işini çok iyi yapıyorlar.

Bu oyunu merak etmiştim ama aylık ödeme gerektiren oyunlara para yetiştiremem diye hiç yaklaşmadım. Bir de, tabii şu an genç de değilim ve öyle bir oyunda arkadaş grubu bulamam.

@BaltaTas Skyrim aylık ödeme istemiyor. Skyrim tek oyunculu bir oyun. ESO ile karıştırdınız galiba. ESO, Elder Scrolls evreninin MMORPG oyunu. Ayrıca onun için de aylık ücret gerekmiyor.

Cyberpunk 2077. Her ne kadar çoğu kişi orta düzeyde bulsa da oyunların çoğunu bitirmeden bırakan ben, cyberpunk'ın bittiğinin farkına bile varamamıştım. Çok beğenerek oynamıştım. Bunun dışında bir de the dark pictures anthology devil in me oyununu bitirmiştim. Onu da beğenerek oynamıştım.

"Online" ibaresini görünce öyle bir izlenime kapıldım. Ama, ben Final Fantasy'nin online oyunları ile de karıştırdım sanırım biraz. Onlarda aylık ödeme var çünkü. Bende zaten Skyrim oyunu var da, "online" olan ayrıdır herhalde. Yani ben öyle düşündüm. Bu arada, Skyrim'i oynamaya çalışsam da, nasıl oynandığını, aldığımız itermleri nerede satacağımızı filan pek anlamadığım, nasıl oynandığını anlamak için de uzun zaman ayırmak ve uğraşmak istemediğim için oynamadım. Witcher 3'ten iyi değilse oynamaya da değmez benim açımdan. Çünkü Witcher 3'ü bitirdim ama pek sevmedim.

Red Dead Redemption 2 çünkü hikayesi beni çok etkiledi ve oyunda yapacak şey bitmiyor 300 saatim olmasına rağmen.

Hocam bende bilmiyordum ve hala bilmiyorum sadece 20 saat oynadım. Oyuna girin ve keşfetmeye çalışın sadece. İlk 2-3 saat'den sonra sizi çekiyorsa devam edeceksiniz sadece. Düşünmeyin yani itemleri bilmiyorum vs diye kimse bilmiyordu. Witcher 3'de keza öyle bir sürü item var ama bir şekilde yolunu buluyorsunuz. Skyrim bence herkes tarafından "denenmeli".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…