RAM ne olucakNey 1000 tl hocam anlamadım?
RAM ne olucakNey 1000 tl hocam anlamadım?
Asıl online oyunlar insanda hatıra bırakmaz, çünkü sana herhangi bir duygu yaşatmazlar, hikayeleri yoktur veya ön planda değildir. Ancak hikayeli oyunlarda ağlayan bile bulursun ve insan ağladığı şeyi kolay kolay unutmaz. Elden Ring böyle bir oyun değil tabii ama bırak Elden Ring'i, ilk Dark Souls'daki bossların isimlerini bile unutmam ben bu oyunlar hikayesi olmadan da iz bırakabilen oyunlardır.Bu oyunları yakın zamanda oynadığınız için sevdiğinizi düşünüyorsunuz ama, sosyal/online olmayan oyunlar insanda pek bir iz ve hatıra bırakmaz. On yıl sonra aklınıza bile pek gelmez. Mesela bakın, benim en sevdiğim tek kişilik oyunlardan biri ilk Mafia oyunudur ama, ondan söz etmedim bile. Çünkü bende bıraktığı güçlü bir iz ve bir hatıra yok. Yoksa zamanında GTa Vice City'i ve ilk Splinter Cell oyununu da severek oynamıştım ama aklımda bile kalmadı. Sanki hiç oynamış gibiyim. Diğer insanlarla birlikte yaptığınız şeyler insanda bir iz ve hatıra bırakıyorlar.
Sistemimde 16 GB 2x8 ram mevcut.RAM ne olucak
oynarsınız hocam öyleyseSistemimde 16 GB 2x8 ram mevcut.
Yalnız, o oyunu o zamanlar oynamadığınız için doğal olarak benim ne demek istediğimi gözden kaçırmışsınızdır. Aynı insanlarla birlikte günlerce, gecelerce oynadığınız bir oyun düşünün. Her gün girdiğinizde aynı kişilerle karşılaşıyor ve o güne dair planlar yapıyorsunuz. Sık sık, sizi sinir edip deliye çeviren iğrenç davranışlarla da karşılaşıyorsunuz.Asıl online oyunlar insanda hatıra bırakmaz, çünkü sana herhangi bir duygu yaşatmazlar, hikayeleri yoktur veya ön planda değildir. Ancak hikayeli oyunlarda ağlayan bile bulursun ve insan ağladığı şeyi kolay kolay unutmaz. Elden Ring böyle bir oyun değil tabii ama bırak Elden Ring'i, ilk Dark Souls'daki bossların isimlerini bile unutmam ben bu oyunlar hikayesi olmadan da iz bırakabilen oyunlardır.
Kaldı ki bu oyunlar benim oyun sektörüne olan bakış açımı tümden değiştirmişlerdir o yüzden unutabilmem pek mümkün değil.
Öyle oyunlar aslında halen var, ancak günümüz oyunları standartlarına pek yaklaşamadıkları için yeni kuşağa pek hitap edemiyorlar galiba (en azından benim çevremde böyle oyunları seven hiç kimse yok). Sizin neslinizde o oyun gerçekten çok iyi olabilir, 2004 yılında oyun sektörü günümüzdeki kadar gelişmediği için yeni bir şey sunan oyunlar daha çok ses getiriyor olabilirdi ancak günümüzde neredeyse gerçekmiş gibi olan oyunlar var. Ben Z kuşağından bir oyuncu olarak günümüzde o tarz oyunları denememe rağmen hiç zevk alamadım çünkü alternatifleri çok daha ağır basıyor. Knight Online belki o dönemlerin en iyisiydi, ancak zaman değişti ve grafikler, hikayeler, oynanış, kısacası oyunlar çok daha gelişti ve bununla birlikte oyunculuğa yeni başlayan kişiler her geçen gün daha kaliteli oyunlar ile karşılaşmaya başladı. Artık eski oyunlara nostalji dışında pek dönen olmaz. En çok hatırlanan oyunlar genellikle size özel şeyler hissettiren oyunlar oluyor, görünüşe göre Knight Online size pek çok hatıra bırakmış. Belki biz o oyunlara yetişemedik, belki de o oyunlar bize.Değerli arkadaşlar, yazdığınız şeylerden anlıyorum ki artık o 2004 yılındaki gibi Knight Online benzeri hiçbir oyun yok. Çünkü, ben binlerce hatıralarla dolu bir oyundan söz ettim mesela. Birlikte saatlerce yaratık öldürdüğümüz, güldüğümüz, bizi çok güçlü yaratıkların içine çekip ölmemize yol açan magelere sinirlenip küfrettiğimiz, öldüğümüzde exp puanlarımızın gitmemesi için saatlerce bizi kaldıracak bir Rez beklediğimiz, bazen para dilendiğimiz, bir item için partiyi bozup kaçtığımız, her bir katta düşmanlarla karşılaşmadan gem bulabilmek için çaba gösterdiğimiz Delos gibi yerlere gittiğimiz türden unutulmaz olaylarla dolu bir oyundan söz ettim. Demek ki artık aynı şeyleri yaşatabilen pek başka oyun yok ki, başka insanlar da benzer oyunlardan söz etmiyorlar. Benim yaşım 50'nin üzerinde ve anlıyorum ki sizler çok şey kaçırmışsınız. 2004'te Knight Online'a girmenizi ve ağzı açık bir hayranlıkla o ortamı görmenizi isterdim. Gerçekten o günleri ve o ortamı göremeyen sizler için üzgünüm.
5'in grafikleri, haritası vb. şeyleri 4'e göre daha iyi gibi bence.4 daha iyi be nasıl sevdiniz 5 i?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.