En sevdiğiniz tarihi kişilik?

Bu üç lider bence nirvana dediğimiz olaya ulaşmış insanlardır. Akılcı, bilimi seven, sorgulayan ve araştıran, kitap okuyan hem askeri hem siyasi dehalar.
images (85).jpeg
images (92).jpeg
images (91).jpeg
 
Bu üç lider bence Nirvana dediğimiz olaya ulaşmış insanlardır. Akılcı, bilimi seven, sorgulayan ve araştıran, kitap okuyan hem askeri hem siyasi dehalar.Eki Görüntüle 676593Eki Görüntüle 676594Eki Görüntüle 6765Eki Görüntüle 676594Eki Görüntüle 676595

Tarihin en büyük Türk düşmanı staline hayranlık duymak mı? Suç sizde değil suç eğitim sisteminde. Tarihi öğrencilere aktarılması gerektiği gibi aktarılmıyor. Ezberle yazılıda 80 üstü al geç. Sonra kime ne faydası olacak ki.
 
Tarihin en büyük Türk düşmanı staline hayranlık duymak mı? Suç sizde değil suç eğitim sisteminde. Tarihi öğrencilere aktarılması gerektiği gibi aktarılmıyor. Ezberle yazılıda 80 üstü al geç. Sonra kime ne faydası olacak ki.
Sovyet Rusya ile beraber iş birliği yaptık. Bize asker bile gönderdiler. Siyasi anlamda yanımızda oldular. Tarih konusuna gelince zaten tarihi okul denilen cehennemden farkı olmayan cahil kurumlardan öğrenmedim. ;) Fransa ve İngiltere gibi ülkelerle ittifak yaptığımız için aramız açıldı çünkü adamlar kapitalizm düşmanı. Sırf bu olay için Türk düşmanı demek ne bileyim... Türk düşmanı olsalar Atatürk gibi milliyetçi adamlar bu ülkeyle ittifak olmazdı zaten. Naş baş başka yere. Sizin gibilere anca kardeşini, daha bebek olan kardeşini taht için öldüren bir katil lazım. Emperyalizm ile "Oooo Türkler güneşi de evrenide fetih edecek" diyerek gezin sen.

Boş beleş cümleler kurup milletin düşüncelerine laf etmeyin. Burası tartışma yeri değil kardeşim. Zoruna gidebilir ama otur sus. Burada sadece üç sevdiğimiz lideri söylüyoruz tamam bitti.
 
Sovyet Rusya ile beraber iş birliği yaptık. Bize asker bile gönderdiler. Siyasi anlamda yanımızda oldular. Türk düşmanı olsalar Atatürk gibi milliyetçi adamlar bu ülkeyle ittifak olmazdı zaten.
Siyasi anlamda destek olan Stalin değil Lenin oldu. Nedeni de kurtuluş döneminde Türkleri sevdiği için değil, bu topraklarda İngiliz/Fransız olması onların işine gelmediği için. Ayrıca Buhara gibi Türki cumhuriyetlerden yapılan 100 birimlik yardımın 10 birimi nakit, 10 birimi mühimmat olarak verildi. Kalanına ne olduğunu sen araştır. Bu işte her anlamda en kârlı çıkan Ruslar oldu. Hem desteğin önemli kısmını ceplerine attılar hem de bu topraklarda onlar için daha büyük tehdit oluşturacak batı bloğunun ağır ülkelerinden 2 tanesi sınırlarından uzak kaldılar... Kurtuluş zamanında Ruslar'dan "bir yere" kadar destek almayı başaran Atatürk'ün politik becerisini övmek lazım, tek atımlık kurşunu tam olması gereken konuda tam olması gerektiği gibi kullandı.

Sırf bu olay için Türk düşmanı demek ne bileyim...
NATO'ya neden girdiğimize hiç baktın mı? NATO'ya yana yakıla bir şekilde kapağı atmasaydık bizden doğu topraklarının bir kısmını isteyen Stalin ve Sovyetlerle yalnız başımıza kalacaktık.

Ruslar için tarihi 2 düşman vardır, birisi İsveçliler diğeri Türkler. Osmanlı'nın yıkılışını başlatan, Balkan ülkelerine destek olan, Yunanistan'ın kurulmasını sağlayan ve İzmir çevresini Akdeniz ulaşımı için Karadeniz'deki Sivastopol gibi "üs" şehri olarak kullanmak isteyen milletten bahsediyoruz burada.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı