En sevdiğiniz ülke ve nedenleri?

Burada yazın 3 ay güneş batmadığı için...
Bergen'de mi batmıyor? Orada yaşayan arkadaşım var, hiç duymadım böyle bir şeyi. Bildiğim kadarıyla yaz aylarında ayına göre akşam 10-11 gibi Güneş batıyor, sabah 4-5 gibi Güneş'in tekrar yükselişi var.

Son düzenleme:
Sağ olun hocam bilgiler için. Attım istek.

Orta doğu ülkesi olmadığı sürece fark etmez atsınlar bir yere takılırım ben orada.

İngiltere'yi severim. Bizim gibi vücutlarının 5/1'i çaydan oluşuyor.

Hatta 2. dünya savaşındaki çoğu İngiliz tankında çay kaynatabileceğiniz ısıtıcı bulunuyormuş.

Son düzenleme:

Geceyarısı Güneşi, Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyinde ve Antarktika Dairesi'nin güneyinde meydana gelen bir doğa olayı olduğundan, yalnızca Norveç'in kuzey kesimlerinde meydana gelir. Ne kadar kuzeye giderseniz, geceler o kadar uzar.

Yani, Bergen dahil tüm Güney Norveç şehirlerinde Geceyarısı Güneşi görülmez hocam ancak Bergen'in üstlerinde yani Norveç'in ortasında bulunan ve benim yaşadığım şehir olan Trondheim şehrinden itibaren Kuzey Norveç şehirleri olmak üzere ülkenin büyük bir çoğunluğunda Geceyarısı Güneşi adlı doğa olayına rastlamak mümkündür.

Geceyarısı Güneşi'ni izleyebileceğiniz Norveç'teki en popüler yerler:
  • Bodö
  • Lotofen adaları
  • Tromso
  • Trondheim
  • Hammerfest
  • Nordkapp
  • Longyearbyen (Svalbard)

Son düzenleme:

Teşekkürler bilgi için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…