En yeni BIOS'u Kurmak Önemli Midir?

MerCurius

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus Tuf Gaming B450 Plus II
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
Ekran Kartı: MSI Ventus 3x 3080Ti
Ram: GSkill Ripjaws 3000 Mhz ddr4 8 GB / Corsair Vengeance 8 GB 3000 Mhz DDR4
PSU: Corsair HX1200 80+ Platinum 1200W Full Modüler
Depolama: WD Black 1 TB m2 SSD / Sandisk 240 GB SSD / Toshiba 1 TB 7200 rpm HDD
Meslek
İthalat & İhracat Personeli
Konu başlığına bakınca biraz yanlış anlaşılmış olabilir, ben hemen konuyu açıklayayım. MSI B350 TOMAHAWK ARCTIC anakarta sahibim ve MSI sitesinde ürün kaydımı yaptıktan sonra benim kullandığım BIOS sürümünden daha güncel bir sürüm olduğunu fark ettim. Yükleyip yüklememe konusunda kararsız kaldım. Hemen nedenini anlatayım: BIOS'u indirme linkinin hemen üstünde sürüm notları vardı ve nasıl yükleneceğine dair bilgi içeren Word dosyası vardı. Meraktan indirdim ve ilk olarak bu sürümde neyi geliştirdiklerine baktım, benimle alakası olmayan bir işlemci desteği ve grafik BIOS'u ile alakalı bir şeydi. Benimle alakası olmayan bir sürüm notu vardı ve yazının başında aynen şöyle yazıyordu: "Eğer sisteminiz düzgün çalışıyorsa BIOS güncellemesine ihtiyacınız yoktur." Benim sormak istediğim gerçekten böyle mi olduğu. Yani her yeni çıkan BIOS güncellemesini yüklemeli miyiz yoksa sistem sorunsuz çalıştığı sürece böyle bir güncelleme yapmamız gereksiz midir? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sorunun yoksa ve Yeni BIOS'un patch note'unda önemli veya senin sorununu giderecek bir şey yoksa güncellemene gerek yok.

En günceli kullanmak her zaman iyidir ama en yenisi çıkınca eğer eskisinde bir sorun yoksa hemen atlamamak lazım.

Anladığım kadarı ile, MSI sana demiş ki; bir sıkıntın yoksa kurcalama. BIOS bazen geri dönüşü olmayan yola benzer.
Başta bir "Ateşle oynama" konuşması yaptı sağ olsun

En yeni her zaman iyi değildir. Buna Windows 1809 örneğini verebiliriz. BIOS'ta hafife alınacak bir şey olmadığına göre bence güncelleme.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…