En yüksek işlemci durumu 99% yapılınca FPS drop oluşuyor

Cenker1

Hectopat
Daha fazla  
Ekranda donmalar oluyordu, o yüzden bu çözümü buldum. Ama böyle de nedense FPS drop yemeye başladım. Arada bir kaç saniyeliğine 30 FPS'e filan düşüyorum. Sizce bir şey yapılabilir mi bunun hakkında?

Turbo Boost özelliğini devre dışı bırakıp işlemci hızını temel frekansa kilitlediği için performansınız çakılıyor, normal.

Ayarı tekrar %100'e çekin ve donma/ısınma sorununu çözmek için performansı kısmak yerine sistemi temizleyip macun yenilemesi yapmalısınız.

Hocam sen %99 yaparak işlemcinin Turbosunu, yani koşma yeteneğini kapatmışsın. İşlemci hep yürüyerek iş yapmaya çalışıyor. Oyun aniden kalabalıklaşınca işlemci koşamadığı için yetişemiyor ve o anlık takılmalar oluyor.

Şunu yap düzelir:
  1. O ayarı tekrar %100'e çek.
  2. Oyuna gir, grafik ayarlarından FPS'i Sabitle - V-Sync aç veya maks kare hızını 60'a ya da monitörün kaç Hz ise ona kilitle.

Hocam ama dediğim donmaların ısıdan kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum. Çünkü FPS'imi etkilemiyor ama ekran her 1 saniyede bir çok hafiften donuyor. Gene de termal macun kurumuş değiştirilmesi gerekiyordu zaten.

60 FPS'e kilitlemeyi denerim hocam. Termal macun alana kadar idare etse yeter bana zaten.

Termal macun bakımı önemlidir örnek

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…