Ender 3 Pro ayar sorunu

Videodaki gibi verilen Gcode ile mi test yaptın yoksa ben de buna benzer bakıyorum demek mi istiyorsun??
Linkten indirdiğim gcode ile yaptım durum aynıydı. Bugün tablayı söküp baktım hafif bir kavis var üzerindeyken görünmüyor. Düzeltmenin bir yolu var mıdır bunu ?

İkinci el almıştım. Tabla ve tabla yüzeyi için için 350 lira daha ayıracağım maalesef. Sıfır alsam daha karlıydım. Cevaplar için teşekkürler.

Isıtıcı tablayı da gözden çıkardıysan ısıtıcı tablayı ters çevirip çarpazlama 2 kenara sırayla basarak bir miktar doğrultabilirsin belki, sonrasında hala sıkıntı varsa merkezi taşlama makinasına ince kağıt zımpara takarak tıraşlayabilirsin. Youtube'da araştırabilirsin warped bed ender 3 vb. şeklinde, belki daha çok daha iyi yöntemler vardır.

Ama olmuyorsa da olmaz.

Sağlık olsun.
Merkez çukur olunca bazıları post-it yapıştırıp üzerine manyetik yüzeyi koyuyor, aynı mantıkla sen 4 köşeye koyabilirsin, aşırı bir kaçıklık yoksa belki o da iş görür.

Son düzenleme:
Güzel çözümleriniz için teşekkürler zımparalama işi mantıklı geldi o şekilde yapacağım sanırım

Cam kesip üstüne buildtak ayarla hiçbir farkı kalmaz sıfırdan.

Merhabalar, geçen ay ender 3 Pro aldım. Kurulum sonrası tabla ayarlarını yaptıktan sonra SD kart içinde gelen örneklerden bir baskı yaptım. Muhteşem bir sonuç elde ettim. Sonrasında internetten bir örnek baskı daha yaptım ebat olarak daha büyüktü kalite ilk yaptığıma oranla düşüktü. Şimdi ise her seferinde nozzle ın ucundan filamet çıkar çıkmaz kuruyor haliyle tablaya yapışmadığı gibi her şey birbirine giriyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Okuduğum yorumlarda ilk baskı problemli diğerleri iyi olurken bu durum bende daha farklı gelişti. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek bir arkadaş var ise memnun olurum. Teşekkürler.

Tabla ayarın iyi olmadığı için de yapışmıyor olabilir, bu esnada da katılaşıyordur. Daha kalın yay almadıysan almanı öneririm, ayar frekansın genişler.

Tam olarak senin dediğin gibi ise de filamenti soğutan fanın devrini düşürürsen katılaşmayı yavaşlatabilirsin.

1- Filament marka ve türü nedir?
2- Nozül ve tabla sıcaklığı?

Cevap için teşekkür ederim. Açıkcası Ender 3 Pro'nun kutusundan çıkan filamenti kullandım ve çok güzel pürüzsüz ve solid bir parça aldım. agb marka ucuz bir filament aldım ama henüz kullanabilmek kısmet olmadı. Çünkü mevcuttaki paket içinde gönderilen filament ile aynı örnekten aynı kaliteyi almadan filamente suç atmak istemedim. 190-220 C arasında sıcaklık kullanıyorum , tabla sıcaklığı 50-70 arasında deneme yaptım. ilk başarılı baskım 50 - 55 dereceydi sanırım tabla sıcaklığı.

Dikkatimi çeken bir diğer problem de , yazıcı gerekli sıcaklığa ulaştıktan sonra nozzle ın ucundan filament akmaya başlıyor henüz daha yazma işlemi başlamadan , ilk baskıda bununla karşılaşmamıştım.

Aşağıda resimlerini payşatığım ilk baskım kedi, sonradan basmaya çalıştıklarım da yarım olanlar...

Dosya Ekleri

• IMG-20210503-WA0005.jpeg
    50,7 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG-20210503-WA0002.jpeg
    69,6 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG-20210503-WA0001.jpeg
    64,9 KB · Görüntüleme: 32
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…