Ender 3 Pro ayar sorunu

ABG sanırım filament markası. Isı kulesi basıp uygun sıcaklığı saptamak en doğrusu aslında, aynı markanın farklı renklerinde bile.

Sorununa gelirsek sorun under extrusion gibi duruyor. Printer ayarlarında controlden temperature nozzle heati 200'e ayarlayıp, prepare>move>extruder ayarını 100 yap bu 10cmlik filament almasını komutlar. Mandalın dibinden makaraya doğru 10 cm ölç ve işaretle. Komut sonrası 10cm filamentten ne kadar kısa filament alıyor ona bakalım. 10cm'i kağıt ile ölçmek en kolayı bana göre.

Daha az uğraşlı ve önce yapılması gereken bir kontrol de PTFE borunun iki ucunu kontrol etmek, malzemesi dandik olduğundan erime, kararma vb. sorunlar olabiliyor, bu sürtünme yaratıyor.

Bir başka sebep de PTFE boruyu tutan somunların içindeki tırnakların boruyu tam tutamayıp akış ve çekiş sırasında oynaması, elinle kontrol et çekince ve itince oynama yapmıyorsa bunu eleyebilirsin şimdilik. Nozül kısmındaki kontrolü sıcak iken yapmak yerinde olur çünkü oynama varsa araya filament girmiştir bu tam ya da kısmi tıkanma yapar. Eninde sonunda Capricorn'a para vermen gerekecek. Ben hotend fix için almıştım, araştırırsın sonra onu.




Nozülden akıntı olur, sıcaklığı gerekenden fazla yaparsan daha da fazla olur. Zaten akıntı boşalma yarattığı için slicerlar başlangıçta bir çizgi atıyor, boşalan kısmı takviye etmek için. Ben skirt/brim de açarım bir loopluk.
 
Son düzenleme:
Söylediğin işlemleri gerçekleştirdim, extruder ı 100 yaptım 4 cm filament aldı sadece. Somon içindeki tırnakları inceledim işlem sırasında bir problem gözükmüyordu ikisi de rahatlıkla dönüyordu.
 
Merhabalar, geçen ay ender 3 Pro aldım. Kurulum sonrası tabla ayarlarını yaptıktan sonra SD kart içinde gelen örneklerden bir baskı yaptım. Muhteşem bir sonuç elde ettim. Sonrasında internetten bir örnek baskı daha yaptım ebat olarak daha büyüktü kalite ilk yaptığıma oranla düşüktü. Şimdi ise her seferinde nozzle ın ucundan filamet çıkar çıkmaz kuruyor haliyle tablaya yapışmadığı gibi her şey birbirine giriyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Okuduğum yorumlarda ilk baskı problemli diğerleri iyi olurken bu durum bende daha farklı gelişti. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek bir arkadaş var ise memnun olurum. Teşekkürler.

Bende bu sorunla karşılaştım genelde extruderin mandalı çatladığı için yapıyor extruderi söküp bak rulmanı tutan mandalda çatlak var mı diye varsa geçici olarak benim gibi japonla tamir edebilirsin ama yeni extruder şart eğer benim dediğim gibiyse.
 
Tıkanma ya da sürtünme vardır. Boru uçlarını kontrol ettin mi? Nozül açma iğnesi ile yoklama yaptın mı?
Bu arada önceki mesaja eklemeler yaptım, genelde sonradan ekleme atarım.
evet boru uçlarında problem yok ama nozzle tıkanmış gibiydi yenisiyle değiştirdim. İğne kontrolü yaptım ama yine de arka tarafında birikmiş filament vardı şimdi yenisiyle değiştirdim. Bi deneme yapayım bakalım
 
Somun içindeki tırnaklar tam tutmuyorsa kısa süre sonra gene tıkanır.
Birşey farkettim, A+ kağıt ile tabla kalibrasyonunu yapıyorum, basıma başladığında extureder yaptığım kalibrasyondan daha yukarıda kalıyor , bu da çıkan filamentin nozzle ucunda birikmesine sebep oluyor tablaya da dolayısıyla yapışmıyor...
Bende bu sorunla karşılaştım genelde extruderin mandalı çatladığı için yapıyor extruderi söküp bak rulmanı tutan mandalda çatlak var mı diye varsa geçici olarak benim gibi japonla tamir edebilirsin ama yeni extruder şart eğer benim dediğim gibiyse.
Daha bir kez baskı yaptım :) Bu kadar çabuk çatlama yapabilir mi?
 
Son düzenleme:
Bed leveling olmamış özetle.
Kalibrasyonu şu şekilde yapmanı öneririm:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki kağıt testini yaparsın ama baskı testi zor eğer hala basma miktarında sorunu varsa.


Extruder tarafına giren boruyu çıkarıp filamenti o şekide 10 cm bas, az basıyorsa mandalı çatlamış olabilir. Nozüle filament gitmese de sıcaklığı basma sıcaklığına getirmen gerekiyor sanırım bunun olması için. Detay için:Ender 3 V2 yaşadığım sorun

Mandal sağlamsa da kendine şimdiden yedek basman ve mevcut mandala çok basmaman iyi olur çünkü gevrek bir malzemeye sahip.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı