Ender 3 V2 baskı hataları nasıl çözülür?

Samet29

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 Rtx 3060 16 Gb ram
Ender 3 V2 1 hafta önce aldım ve 2. el bir cihaz aldığım için ayarları falan yapılmıştır diye düşündüm ama aldığımdan beri elle tutulur hiçbir baskı alamadım. Bunun cihazla alakalı olduğunu düşünmüyorum, size sorum şu, en iyi ayarları nasıl yapabilirim, nelere dikkat etmem gerekiyor? Kalibrasyonu yapıyorum bazen tablaya tutunuyor ama yukarıda hata oluyor bazen tablaya yapışmıyor.

Ender 3 V2 1 hafta önce aldım ve 2. el bir cihaz aldığım için ayarları falan yapılmıştır diye düşündüm ama aldığımdan beri elle tutulur hiçbir baskı alamadım. Bunun cihazla alakalı olduğunu düşünmüyorum, size sorum şu, en iyi ayarları nasıl yapabilirim, nelere dikkat etmem gerekiyor? Kalibrasyonu yapıyorum bazen tablaya tutunuyor ama yukarıda hata oluyor bazen tablaya yapışmıyor.

Tabla ayarı bir tutup bir tutmuyorsa Z ekseni tekerlek anahtarlarını biraz sıkmayı deneyebilirsiniz
Onun dışında tablayı olması gerekenden cok az daha yakın ayarlayadabilirsiniz.

Aldığınız çıktıları gönderebilirseniz yorumlayalım.

Tabla ayarı bir tutup bir tutmuyorsa Z ekseni tekerlek anahtarlarını biraz sıkmayı deneyebilirsiniz.
Onun dışında tablayı olması gerekenden cok az daha yakın ayarlayadabilirsiniz.

3M bant kullanıyorum saç tablamın üstüne, dediğiniz gibi Z de bir sorun var ama bandın altına kağıt koyup o sorunu çözdüm fakat aldığım baskı kalitesinden memnun değilim çıkan sonuçları çok pürüzlü.

Eve gidip atarım hocam.

genel olarak 2 sorun bunlar. tablaya yapışmadığı için baskı sapıtıyor. ve köşeleri yukarıya bükülüp yukarı çıkıyor

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-03-12 saat 15.10.03_538891fd.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-03-12 saat 15.10.03_538891fd.jpg
    60,5 KB · Görüntüleme: 24
  • WhatsApp Görsel 2025-03-12 saat 15.10.03_a17d5797.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-03-12 saat 15.10.03_a17d5797.jpg
    48,3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Vref ayarı, e-step ayarınızı, da akış kalibrasyonunuzu, kağıt ile dört köşeden tabla kalibrasyonunuzu yapın daha sonrasında Z offset ayarlayın fakat hatırladığım kadar ile stok yazılımda yok. Mümkünse bltouch ve tabla lastiklerinden almanızı tavsiye ediyorum bir kere kağıt ile geçtikten sonra kolay kolay bozulmuyor eğer stok tabla yayı kullanıyorsanız her baskı öncesi bir tablayı kağıt ile geçin derim ve en son diyeceğimde tablanı yıkayıp pritt, şekerli su veya özel tabla yapıştırıcıları kullanman.

Dediğim gibi tabla ayarının sürekli bozulmasının nedeni stok yaylar baskılarda da Z ekseninde bir sorun yok gibi duruyor mümkün olduğunda baskıyı sol taraftan almaya çalışın tek Z olduğu için.

Vref ayarı, e-step ayarınızı, da akış kalibrasyonunuzu, kağıt ile dört köşeden tabla kalibrasyonunuzu yapın daha sonrasında Z offset ayarlayın fakat hatırladığım kadar ile stok yazılımda yok. Mümkünse bltouch ve tabla lastiklerinden almanızı tavsiye ediyorum bir kere kağıt ile geçtikten sonra kolay kolay bozulmuyor eğer stok tabla yayı kullanıyorsanız her baskı öncesi bir tablayı kağıt ile geçin derim ve en son diyeceğimde tablanı yıkayıp pritt, şekerli su veya özel tabla yapıştırıcıları kullanman.

Dediğim gibi tabla ayarının sürekli bozulmasının nedeni stok yaylar baskılarda da Z ekseninde bir sorun yok gibi duruyor mümkün olduğunda baskıyı sol taraftan almaya çalışın tek Z olduğu için.

Cam tablaya geçtim iyi yapışıyor onu çözdüm ama size baskıyı alınca göstereceğim başka bir sorun var.

Bende yeni konu açmamak için buradan sormak istedim benim yazıcıda söyle bir sorunum var tablaya yapışma işini saç spreyi ile çözdüm tabla ayarlarım tam sorun olduğunu düşünmüyorum ama uzun zamandır yaşadığım bir sorun var. Katmanları basıyorum fakat ön taraftaki katman açıklık yapıyor diğer taraflarında hiçbir sorun yok sadece ön taraf da katmanlar arası açıklık yapıyor yukarı doğru çıkarken yani küp basıyorum X y Z olan ön katman yukarıda bitişe yakın açıklık yapıyor sebebi ne olabilir?

Bende yeni konu açmamak için buradan sormak istedim benim yazıcıda söyle bir sorunum var tablaya yapışma işini saç spreyi ile çözdüm tabla ayarlarım tam sorun olduğunu düşünmüyorum ama uzun zamandır yaşadığım bir sorun var. Katmanları basıyorum fakat ön taraftaki katman açıklık yapıyor diğer taraflarında hiçbir sorun yok sadece ön taraf da katmanlar arası açıklık yapıyor yukarı doğru çıkarken yani küp basıyorum X y Z olan ön katman yukarıda bitişe yakın açıklık yapıyor sebebi ne olabilir?
Mesh ayarına bakabilirsiniz manual mesh yapıp tabla ortasındaki farkı azaltmayı deneyebilirsiniz

Mesh ayarına bakabilirsiniz manual mesh yapıp tabla ortasındaki farkı azaltmayı deneyebilirsiniz.

Çözdüm sıkıntı yok şu an için bütün ayarları yaptım yazılım değiştirdim tekrar tüm kalibrasyonları yaptım şu an sorunsuz baskılar alıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı