Ender 3 V2 baskı hatası neyden kaynaklı olabilir?

RichiNixon

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2020
Mesajlar
148
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Yaklaşık olarak 4 saat sonunda ekte belirttiğim resimlerdeki sıkıntılar çıktı, sebebini bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Deliklerin yuvarlak olmama sebebi nedir? Dolgusunu %20 olarak kullanıyorum, delikler dolguya tutunamadığı için sanırım.
IMG_20230325_184029.jpg
IMG_20230325_183737.jpg
IMG_20230325_185102.jpg
IMG_20230325_185904.jpg
 
Son düzenleme:
Aldığınız filamentlerin farklı renklerinde bile sıcaklık değişimi iyi veya kötü etki edebiliyor. Değişik sıcaklıklarda bazı test baskılarını alıp gözlemlemenizi öneririm.
 
Aslında bu bastığım parça aracın alt şaşisinin ikinci parçası ilk parçayı çok güzel bastı. Bir hafta sonra bunu basmaya başladım böyle bir sıkıntı oldu baskı ortalarından yüzeyin belirli yüzeylerinde tam çizgi hslinde dolgu yok resimde görüldüğü gibi gitar teli gibi iplik gibi olmuş.
 
Baskı bitince detaylı olarak resim atacağım. Kayışlara bakacağım.

Baskının en üst katmanında X ve Y kayışlarını biraz sıktım en üst katman böyle oldu. Fakat bir hafta önceki oarçada sıkıntı yokken bunda sıkımtı olması biraz garibime gitti.
IMG_20230325_194637.jpg
IMG_20230325_194632.jpg
IMG_20230325_194614.jpg

Parçanın alt kısmı da
IMG_20230325_195100.jpg
böyle
 
Son düzenleme:
Baskı bitince detaylı olarak resim atacağım. Kayışlara bakacağım.

Baskının en üst katmanında X ve Y kayışlarını biraz sıktım en üst katman böyle oldu. Fakat bir hafta önceki oarçada sıkıntı yokken bunda sıkımtı olması biraz garibime gitti.Eki Görüntüle 1714508Eki Görüntüle 1714511Eki Görüntüle 1714512
Parçanın alt kısmı da Eki Görüntüle 1714520böyle

Teflon borunu nozzelını temizleyebilirsin kayışlarına bakabilirsin bir de soğutma fanlarına bakabilirsin. Bunlar çözmezse belki ısıtıcı fişeğin veya termistörün güzel çalışmıyordur ısısı sürekli değişiyordur
 
Makine hareketli old. için oluşan titreşimler civata/somun gevşemesine sebep olabiliyor, periyodik olarak bunları gözden geçirmekte fayda var. Deliklerdeki ovalliğin çoğu kez ana sebebi daha önce de belirttiğim gibi kayış ayarı; e-step ayarı, motora gelen akım vb. şeyler de yeri gelir etkileyebilir ama önceliği her zaman kayış ayarına ver, e-step ayarı zaten her durumda kalibre olmalı.

Parçaya ait STL olmadığı için kesin bir şey diyemem ama parçada problem yoksa hızlı da basıyor olabilirsin, Z eksesinde katman atlaması da var gibi duruyor, baskı önce parçanın dizaynının sorunsuz olduğunu kontrol etmiş miydin?

Delik çevresindeki boşluklar için de slicerda overlap ayarını gözden geçirmen gerekli gibi.
 
Parça dizaynında sıkıntı olup olmadığını nasıl kontrol edeceğim? Kayışların gerginliği ne kadar olmalı biraz gergin yapsam step motorları zorlayıp daha fazla ısınmasına yol açar mı? Filament değiştirmediğim sürece e step ayarında kayma olabilir mi?(belki extruder üzerindeki pirinç dişlinin dişleri aşınmıştır).Motorlara gelen akımları değiştirmeli miyim step motorların ısınmasını engellemek için?
 
Prusaslicer, parçada sorun varsa parça isminin yanına ünlem koyuyor, Meshmixer kullanıyorsan onda Analysis'den Inspector'ı tıklarsan o sorunlu yerleri gösterir, kolay bir şey ise her iki program da tamir yapar, Meshmixer de Analysis'de sorunlu yerleri gösterdiği ekranda repair all butonu mevcut, Prus.'da model ismine çift tıklayınca idi sanırım tamir. Cura'da var mı hatırlamıyorum.

Delikler hangi eksende(X/Y) sapma yapıyorsa o kayışa ayar vermen gerek. Aşırı sıkarsan daha fazla ısınma haliyle olur, herşeyi ayarında yapman gerek.

Filament çapında norm dışı dalgalanmalar olmadığı sürece ve ext. mandal ayarı, dişli çark vs. ile ilgili bir sıkıntı olmadığı sürece sürekli e-step ayarı yapman gereksiz olur, ara ara kontrol etmek yeterli olacaktır.


Motorlar zaten çalışırken hep ısınır, elektriksel müdahalelere normal şartlarda gerek yok.
 
Şu daireleri basarken neden küçük bir boşluk oluşuyor ?
IMG_20230326_153448.jpg


Prusaslicer, parçada sorun varsa parça isminin yanına ünlem koyuyor, meshmixer kullanıyorsan onda Analysis'den ınspector'ı tıklarsan o sorunlu yerleri gösterir, kolay bir şey ise her iki program da tamir yapar, meshmixer de Analysis'de sorunlu yerleri gösterdiği ekranda repair all butonu mevcut, prus.'da model ismine çift tıklayınca idi sanırım tamir. Cura'da var mı hatırlamıyorum.

Delikler hangi eksende(X/Y) sapma yapıyorsa o kayışa ayar vermen gerek. Aşırı sıkarsan daha fazla ısınma haliyle olur, her şeyi ayarında yapman gerek.

Filament çapında norm dışı dalgalanmalar olmadığı sürece ve ext. Mandal ayarı, dişli çark vs. ile ilgili bir sıkıntı olmadığı sürece sürekli e-step ayarı yapman gereksiz olur, ara ara kontrol etmek yeterli olacaktır.

Motorlar zaten çalışırken hep ısınır, elektriksel müdahalelere normal şartlarda gerek yok.

Cura da mesh Tools diye bir eklenti ekledim mağazadan dünkü attığım resimlerdeki parça için body isn't watertight diyordu. Şu an başka bir parça basıyorum onlar için mesh analizi yaptığımda sıkıntı olmadı bakalım sonuç ne olacak. Bittiği gibi fotoğraf eklerim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı