Ender-3 V2 Neo yerine yazıcı önerisi

ygzadk

Femtopat
Daha fazla  
Elimde ender-3 V2 Neo var. Öğrenmek için almıştım. Sağ olsun çıkarmadığı problem kalmadı. Hepsini sırayla çözdüm. Şimdide geçmeyen bir fil ayağı sorunu var. Her baskının ilk 3-4 katında yapıyor. Tablayı biraz yükselttim, sorun azaldı ama hala var. Boyutsal doğruluğu yüksek baskılara ihtiyacım olduğu için sıkıntı çıkarıyor. Çözmek için yeni yazıcı almak dışında yapabileceğim bir şey var mı? Yoksa problem çıkarmayacak -özellikle boyutsal doğruluk konusunda- hangi yazıcıları önerirsiniz?

Prusaslicer'ın elephant foot için ayarı var, belki diğerlerinde de vardır.

İlk katmanları ya da baskının tamamını gerekenden fazla sıcak basıyorsan yığılma olur. Ayarın doğru fanın yetersiz ise gene olur. İlk katmanlarda fanı kapatıyorsan o da etkiler. Tablan fazla sıcaksa, nozül tablaya fazla yakınsa gene.

Genel kullanıcı tipi ürünlerde boyutsal doğruluğu yakalayamazsın, parça bazında ayarlarla olur, genel olarak birebir olmaz yani yaptığın ayar başka parça için uygun olmayabilir, aynı parçayı farklı katman yüksekliğinde bassan bile boyutlar oynar.

Üretimde kalıptan çıkan ürünler bile birebir aynı olmaz, tolerans aralığında olmaları OK'dir.

Prusaslicer'ın elephant foot için ayarı var, belki diğerlerinde de vardır.

İlk katmanları ya da baskının tamamını gerekenden fazla sıcak basıyorsan yığılma olur. Ayarın doğru fanın yetersiz ise gene olur. İlk katmanlarda fanı kapatıyorsan o da etkiler. Tablan fazla sıcaksa, nozül tablaya fazla yakınsa gene.

Genel kullanıcı tipi ürünlerde boyutsal doğruluğu yakalayamazsın, parça bazında ayarlarla olur, genel olarak birebir olmaz yani yaptığın ayar başka parça için uygun olmayabilir, aynı parçayı farklı katman yüksekliğinde bassan bile boyutlar oynar.

Üretimde kalıpdan çıkan ürünler bile birebir aynı olmaz, tolerans aralığında olmaları Ok'dir.

Esun filament kullanıyorum. Tabla 50 derece baskı 200 derece. Fan yüzde yüz. Normalde 210 önerilen rakam. Bir ara 180'lerde bile denedim, yine yapıyor. Isıyla alakalı olduğunu sanmıyorum. Aklımda bir tek tek eksenden destekli olduğu için yaptığı geliyor. Onuda test etmek için motor kiti almam lazım. Bu yazıcıyada artık para harcamak istemiyorum açıkçası. Çözüceğindende şüpheliyim.

Kesin boyut istemiyorum zaten. Tüketici bandında o kadar kesin yazıcı yok. Mm'nin onda biri, ikisi yeterli benim için ama onda beşlere kadar çıkıyor özellikle fil ayağının olduğu kısımda. Basit bir pin bağlantısı yaparken bile fazlasıyla uğraştırıyor (Genişleme offseti ayarladığım halde).

Ender 3lerde yapılan ilk upgradeleden biri fanları güçlendirmektir, %100 olabilir ama kullanılan fanlar iyi değil. Thingiverse vb. sitelerde ürüne özel duct tasarımları bulunur, genelde 5015 fan takılır upgrade için, diğer olasılıkları da değerlendir bence.

Makineye 2. eksen almana da gerek yok test için, X eksenin 2 ucuna, tablanın dışında, kasa üstünde ve X ekseni profilinin altında kalacak şekilde aynı ölçülerde objeler koy, objelerin üzerine yavaşça indir ekseni, 2 uçta da eşit ise sorun yoktur, değilse teker ayarıyla gene de denk getirebilirsin. boşluğu aldıktan sonra.

Modeldeki delikler daha ufak olmaya yatkındır. Parçayı sen tasarlıyorsan ayar vermek yerine delik vb. boyutlarıyla da oynayabilirsin, ana yaklaşım bu şekilde, birkaç lokal test alınıp OK ise baskıya geçilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı