Çözüldü Ender 3 V2 X ekseni motoru sıkıntılı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kqqk13

Hectopat
Katılım
11 Şubat 2020
Mesajlar
3.603
Çözümler
13
Az önce baskı için bıraktıktan sonra ses duydum ve geri döndüğümde basım devam ediyordu ve bu sesi daha şiddetli çıkarıyordu ayrıca ekstra bir yanık kokusu vardı. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
@Siyah Martı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Çözüm
Anakart değişimi hakkında bilgim yok. Ama ille de Creality kartı takman gerekmiyor, daha iyi kart takan da oluyor upgrade amaçlı. Belki daha iyisi aynı fiyata denk gelir şansına.

Driver tamirini ya da harici driver takma olasılığını nette araştırırsın, illa ki yapıp nette paylaşan biri vardır, elinden geliyorsa tabii.


Anakarttaki driverlar lehimli ne yazık ki. Soketlerin arkasındaki üzerinde soğutucu olan çipler driver olmalı.

Makine üzerinde zaten 2 kart var, biri anakartınki, diğeri de PSU'nunki, gerisi kablo, çerçeve, kablo vs.


Linkteki görsel PSU'nun, 3 kablo soketten elektrik taşıyor, diğerleri de anakarta gidiyor. Dağıtım anakartta.
Ekrandan stepper motorları boşa alıp, elle sağa sola oynatmayı dene, gevşeyen bir vida vs. kasma yaratıyor olabilir.
Motorları kapatıp sağa sola oynatınca boşluk yoktu ama elimle oynatınca kayışları fazla sıktığımı fark ettim. Şimdi kayışları gevşettim ve daha rahat hareket ediyor. Kayışların motoru zorlayıp zarar vermesi mümkün mü?
 
@Siyah Martı
Sorunu buldum. Sorun paylaştığım videoda adamın dediği gibi motor kablosunda. Z ekseninin kablosunu X eksenine takıp denediğimde aynı sorunu yaşamıyorum. Kablo için bir satıcı buldum ama kargo için çok bekleyeceğim. Başka bir şekilde bu kablodan temin etmem ya da kendim lehim yapmam mümkün mü? Mümkün değilse paylaştığım yerden satın almalı mıyım?
WhatsApp Image 2021-10-29 at 13.31.55.jpeg
 
@Siyah Martı
Kabloları yeniledim ama sorun çozülmedi. Kablo hattı dediğiniz nedir? 3 boyutlu yazıcıların tamirini yapan İstanbul için bildiğiniz bir yer var mı? Ayrıca sorun bazı kaynaklardan okuduğuma göre anakartta olabilirmiş. Ender 3 pro'nun anakartı Ender 3 V2'ye uyar mı?
 
Hattan kastım satın aldığın kablonun kendisi, kablonun bir kısmını tamir etmek istiyorsan diye öyle yazmıştım.

Daha önce kabloların yerini değiştirince sorun kalmadığını belirtmiştin. Yeni kablo ile bir süre kullandıktan sonra mı sorun tekrarladı?

Ekranda motion kısmından X eksenine hareket verince kötü ses geliyorsa, makinedeki diğer motorlardan birini (şayet aynı ise) söküp X eksenine takıp test edebilirsin. O zaman sorun olmuyorsa ucuza kurtarırsın. Gene ses oluyorsa sıkıntı. Anakart tamiri ya da yer hakkında fikrim yok, umarım olmaz da.

Kayış sıkmaktan kaynaklı old. düşünmüyorsan satıcıyla şansını deneyebilirsin. Ya da en azından sorunun için danışabilirsin.

Şayet önceleri uzun saatlerce ABS baskı aldıysan, o sırada anakart fanı çalışmıyor, o da boardu hırpalamış olabilir.

Sorun boarddan kaynaklı çıkarsa makineyi toplarken hotendin fanının gittiği yere anakart fanını da takarsın, böylece ABS baskısında anakart fanı durmaz.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı