Ender 3 V2 yaşadığım sorun

cbas52

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Yaklaşık 2 aylık ender 3 V2 model yazıcıya sahibim. Bugüne kadar 2 kg civarı filament tüketimim oldu.

Dün uzun süreli bir baskı devam ederken (baskı süresi yaklaşık 50 saat civarıydı) 15. Saatten sonra yazıcı filament akıtmamaya başladı.

Tıkanma olabileceğinin düşünerek nozzle değiştirdim ve sorun çözülmedi (filamenti elle ittiğimde nozzle ucundan akış olmakta)

Ekstrüzyon dişlisi arasında filament kalıntıları vardı bunları da temizledim, extruder yayını sıktım fakat sorun yine çözülmedi. Filamenti elle hareket ettirdiğimde dişli sorunsuz olarak hareket ediyor ancak baskı yapmaya çalıştığımda dişli filamenti sıyırıyor ve nozzledan sabit bir akış sağlanamıyor. Sonuç olarak yetersiz besleme nedeni ile yazıcıdan baskı alamıyorum.

Sorunun ne olabileceği hakkında en ufak bir fikrim kalmadı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PTFE borunun iki ucunu da söküp çevresel ya da başka bir tip erime var mı diye kontrol edebilirsin başlangıç olarak.Ürünle gelen boru ise erime olmaması sürpriz olur.

Erimiş bölge varsa; sürtünme sebepli oluşan ekstra yükten motorun gücü yetmiyor olabilir.

Erime varsa o kısmı kesip kullanabilirsin, kalan kısmın her durumda yeterli seviyede olması gerekir. Uçları tamamen düz kesemezsen, özellikle nozzle kısmında kısa süre sonra tıkanma olur.

50 saatlik baskı yerine parçalara bölüp birleştirmek daha iyi olacaktır. O kadar sürede motorlar fazla ısınır ve sorun oluşur.

Son düzenleme:
yardımınız için teşekkür ederim
boruyu çıkardım ucunda karartı vardı fakat erime yoktu yine de o kısmı kestim fakat sorun çözülmedi.
sanırım beslemede bir sıkıntı var extruder dişlisi dönüyor fakat filamenti alamıyor elimle ittirdiğimde ise nozzle ucundan filament geliyor. besleme dişlisinin oradaki yayı da sonuna kadar sıkmış olmama rağmen dişli boşa dönüyor, baskı sıcaklığını arttırmayı da denedim fakat durum aynı, dişlide gözle görülür bir aşınma da yok

Aslında çözümü basıt bir sorun çünkü aktarma sistemi basit.

Borunun diğer ucunu da kontrol ettiysen bakman gereken şey filamenti boruya iten dişliyi motorun miline sabitleyen vidalar. Vidası gevşekse biraz sıkmak gerek, çok sıkarsan diş atabilir. Onda sorun yoksa karşısında bulunan oluklu makaranın vidası. Çok sıkıldıysa dönmesi zorlaşmış ya da durmuştur, rahatlıkla dönebilmeli. Bir başka olasılık da oluklu makaranın altında kalan kısımda bir çatlak, yani kolda. Kol demişken kolu sabitleyen vidayı da çok sıkmamak gerek.

Son düzenleme:
evet mandalda çatlak varmış bugün farkettim yardımınız için teşekkürler

Ben bu sorun yuzunden BMG Extruder V2'ye gectim, sorunlarim kaybldu.. Under extrusion buyuk problem, bu cihazda da en cabuk bozulan sey extuder'mis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…