Ender3 V3 SE yazıcıya Porima PLA filamenti aldıktan sonra baskı problemleri oluşmaya başladı

sadistic

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Technopat üyeleri.

Kutuyla birlikte gelen 200 gramlık filamenti kullanıyordum. Bundan sonra Porima PLA 1.75 mm filament aldım ancak baskı sırasında çeşitli sorunlarla karşılaşıyorum. Resimleri sizlere iletiyorum.

Buraya yazmadan önce Google'da bazı şeylere baktım. Nozzle kısmını kontrol ettim. Tabakanın ufak müdahalelerde sallanıp sallanmadığını ve kayışını kontrol ettim. Ayrıca kalibrasyonu da yaptım.

Bu sorunun neden kaynaklandığını bulamadım. Yardimcı olabilir misiniz? @Salih Gürbüz
1701597825382.png
1701597795963.png

Hocam nözülün tabladan uzak olmasından dolayı ilk katman yapışmıyor gibi görünüyor ama emin değilim. Bl4de yotube kanalında z offset hakkında bir video var oradan bakarak bi manuel kalibrasyon yapmanız belki sorunu çözebilir. Telegramda 3D Yazıcı Destek gibi aratmalar yapın ve gruplara katılın. Bu gruplarda daha profosyonel kişiler var. Yardımcı olacaklardır. Stres yapmayın, sabırlı olun bunlar öğrenme sürecinin bir parçası. :)

@Siyah Martı

Hocam nözülün tabladan uzak olmasından dolayı ilk katman yapışmıyor gibi görünüyor ama emin değilim. Bl4de yotube kanalında z offset hakkında bir video var oradan bakarak bi manuel kalibrasyon yapmanız belki sorunu çözebilir. Telegramda 3D Yazıcı Destek gibi aratmalar yapın ve gruplara katılın. Bu gruplarda daha profosyonel kişiler var. Yardımcı olacaklardır. Stres yapmayın, sabırlı olun bunlar öğrenme sürecinin bir parçası. :)

@Siyah Martı
Sen ne güzel bir dostsun ya! Her şeyi denedim ama bundan kaynaklanacağını hiç düşünmemiştim. Reddit'te vs. bunu söyleyen birisi dahi yok tesekkur ederim.

edit: su anda -2.63'te baski aliyorum henuz herhangi bir sorunla karsilasmadim figure olmasi gerektigi gibi basiliyor.

Sen ne güzel bir dostsun ya! Her şeyi denedim ama bundan kaynaklanacağını hiç düşünmemiştim. Reddit'te vs. bunu söyleyen birisi dahi yok tesekkur ederim.

edit: su anda -2.63'te baski aliyorum henuz herhangi bir sorunla karsilasmadim figure olmasi gerektigi gibi basiliyor.
Rica ederim hocam. :) size yardımcı olmak da beni son derece mutlu etti zira ilk yazıcımı aldığım zaman bir sorunu çözmeme birisinin yardımcı olması benim için çok kıymetliydi. Benim ilk yazıcım 2.el bir Two Trees Bluer'du. Gerçekten o kadar çok sorunla karşılaştım ki yazıcıyı camdan aşağı atsam hakkıydı.😂 İyi yanından bakacak olursak teker teker yazıcının sorunlarını çözmek bana tecrübe kazandırdı. Sizde bu açıdan bakın. 3D yazıcılar 2D yazıcılar gibi tak çalıştır makinalar değildir. Bir süreç, tecrübe, sabır ister. Bunlar karşısında moral bozukluğu veya sinirlenme değil de süreçten keyif almaya çalışırsanız çok daha kolay şekilde iyi baskılar alacak tecrübeye sahip olmuş olursunuz. Zaten Ender 3 V3 SE pek işi otomotik yapan, kaliteli, kronik sorunu olmayan bir yazıcı. Yani az önce bahsettiğim TTB gibi değil. Bu yüzden muhtemelen çok daha az sorunla karşılaşırsınız. Herneyse arada böyle ufak tefek sorunlar çıkarsa da 3D yazıcılar gerçekten mükemmel cihazlar. Kolay gelsin, iyi baskılar. 👏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı