Endüstri Mühendisliği nasıl bir bölüm?

Endüstri mühendisliğinde hemen hemen bir telden ufak ufak dersler veriliyor.Ve endüstri mühendisliği bilgisayar,yazılım sektöründe çalışmanıza engel değildir.Ama burada sizin kendinizi yetiştirmeniz önemli.
Malzeme mühendisliğine göre iyi bir bölüm olduğunu kesinlikle söyleyebilirim ama nerede okuduğunuz ne okuduğunuzdan daha önemli artık.
Eğer siz ODTÜ-İTÜ-Boğaziçi-Koç vb. iyi üniversitelerin mezunu değilseniz zaten 1-0 geride başlıyorsunuz iş hayatına.
Çünkü görece iyi bir hayat yaşamanız için iyi maaş veren yerler ilk 5'teki üniversitelerden mezun insanları alıyorlar yeni mezun birisi için.

Eğer şu anda okuduğunuz üniversiteden daha kötü bir üniversitede endüstri mühendisliği okuyacaksanız bunu önermem.
Çünkü mezun olduğunuz üniversitenin etiketi yetiyor bir işe girmek için.
Tabii bu dediklerim iyi maaş veren, çalışana değer veren, kökleşmiş şirket ve işverenler için.
Gidersiniz yeni mezun olarak asgari ücretle mühendislik yaparsanız bir sürü yerde iş bulabilirsiniz tabi.
Yukarıda saydığınız şehirlerin üniversiteleri hepsi çok kötü görünüyor.
YÖK sıralamasına baktım, mezun öğrencilerinin istihdam oranına baktım da öyle bir bilgi bile yoktu ...

Bence siz ortalamayı çok yüksek tutup iyi bir üniversiteye şansınız tutuyorsa yatay geçiş yapmanız.
Ama metalurji mühendisliğini de sevmediyseniz, sevmediğiniz bir bölümü okumanın da bir faydası yok diye düşünüyorum.Hedefiniz her zaman iyi üniversite,iyi bölüm olsun,boşuna çürütmeyin hayatınızı kötü üniversitelerde vasat akademisyenlerin egosuyla...
Yorumunuz için teşekkür ederim aslında metalurji malzeme mühendisliğinin pek bilinmemesi ve çalışma koşullarının biraz yıpratıcı olduğu için değiştirmeyi planlıyorum. Endüstri mühendisliğini araştırdım ancak çok net bir bilgiye ulaşamadım forumları taradım videoları izledim bir kısım çok geniş bir alana hitap ediyor diyor bir kısım ise her daldan az öğrettikleri ve uzmanlaşamadığınız için boş mühendislik diyor bitirdikten sonra iş bulmada sıkıntı çekersin deniliyor. Okuduğum okulun imkanları vs güzel ancak bölümü pek sevemediğim için değiştirmeyi düşünüyorum. Dediğiniz gibi okulun etkisi çok büyük bunun bilincindeyim gittiğim okulda dersleri sıkı tutup yatay geçiş yapma fikri var aklımda şu dönemde bilgisayar sadece okunması gereken mühendislikmiş algısı var onun için kafam çok karıştı bundan 4-5 yıl sonra endüstrinin akıbeti nasıl olur ,iş bulma potansiyeli çalışma koşulları maaş skalası nasıl olur ? Biraz uzun tuttum yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)
 
Son düzenleme:
Yorumunuz için teşekkür ederim aslında metalurji malzeme mühendisliğinin pek bilinmemesi ve çalışma koşullarının biraz yıpratıcı olduğu için değiştirmeyi planlıyorum. Endüstri mühendisliğini araştırdım ancak çok net bir bilgiye ulaşamadım forumları taradım videoları izledim bir kısım çok geniş bir alana hitap ediyor diyor bir kısım ise her daldan az öğrettikleri ve uzmanlaşamadığınız için boş mühendislik diyor bitirdikten sonra iş bulmada sıkıntı çekersin deniliyor. Okuduğum okulun imkanları vs güzel ancak bölümü pek sevemediğim için değiştirmeyi düşünüyorum. Bir de bir kısım sadece bilgisayarı övüyor onlara göre endüstri makine elektrik elektronik iş imkanlarının düşük olduğunu söylüyorlar kısacası bilgisayar sadece okunması gereken mühendislikmiş algısı var şu dönemde onun için kafam çok karıştı bundan 4-5 yıl sonra endüstrinin akıbeti nasıl olur, iş bulma potansiyeli çalışma koşulları maaş skalası nasıl olur? Biraz uzun tuttum yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

Hocam ileride şu mesleğin popileritesi ne olacak diye soracağınıza sizin ne yapmak istediğinize göre bir bölüm okumak mantıklı değil mi? Diyelim ki bilgisayar mühendisliği mezunu oldunuz ama bilgisayar mühendisliğinin popileritesi ileride biterse tekrar meslek mi arayacaksınız? Bence kendinize göre bir bölüm okuyun ya da neden malzeme mühendisliğini yazdığını tekrar düşün ve bölümünü değiştirme.
 
Tek diyeceğim. Isparta'ya gelme.
Neden peki çok mu kötü ?
Hocam ileride şu mesleğin popileritesi ne olacak diye soracağınıza sizin ne yapmak istediğinize göre bir bölüm okumak mantıklı değil mi? Diyelim ki bilgisayar mühendisliği mezunu oldunuz ama bilgisayar mühendisliğinin popileritesi ileride biterse tekrar meslek mi arayacaksınız? Bence kendinize göre bir bölüm okuyun ya da neden malzeme mühendisliğini yazdığını tekrar düşün ve bölümünü değiştirme.
Aslına bakarsanız bilgisayarı hep istedim ancak yukarıda yazdığım gibi kötü okullar olduğu için alternatif olarak endüstriyi araştırıyorum
 
Neden peki çok mu kötü?

Soğuk, yapabileceğin aktivetiler kısıtlı ve şehir kasvetli. Eğer deniz kenarından gelirsen burlarda çok sıkılırsın. Hem sdü'nün de okunası bir üniversite olmadığını biliyorum. Şehir kalkınsın diye zamanında açılmış okul.
 
Selam bu sene yatay geçiş yapma fikri var aklımda ancak bilgisayar için İç Anadolu'daki okullar tutuyor endüstride ise daha batıdaki orta halli okullar. İlerdeki amacımı çok kestiremiyorum. Okuduğum metalurji malzeme mühendisliğini pek sevemediğimden değiştirmek istiyorum. Şu anda bilgisayar yazılım üzerine bayağı bir talep var. İleride sıkışma ihtimali var mı veya endüstri mühendisliği okuyup yanında Udemy veya çeşitli kurslar ile yazılım yapabilir miyim? Endüstri mühendisliği okursam bu bana fayda sağlar mı? Kalbim bilgisayardan yana ancak kötü bir okulda okumak çok cezbedici gelmiyor. Bilgisayar adına Çorum, Sivas biraz daha üstte olan Bartın tutuyor. Endüstride ise Isparta ve Yalova vb. gibi yerler tutuyor. Ne yapmalıyım? Tekrardan hazırlanamam artık gitmem gerekiyor. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ne yaptınız, endüstri mühendisliğine geçtiniz mi? Önerir misiniz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı