Cevaplarınız için teşekkür ederim, 1 saat mute yediğim için direkt dönemedim.
Daha 11. sınıfım ve matematiği öğrendikçe git gide seviyorum, soru matematik seviyesi değil aslında. Makine mühendisi öğrencilerinin üniversite hayatını yaşama, sosyalleşme gibi isteklerinin kısıtlı olduğu söyleniyor. Sanırım matematik-fizik ikilisinin diğer mühendislik dallarına göre daha zor olmasından dolayı. Farklı bir yerde makine mühendisliği ve endüstri mühendisliği tartışması gördüm. Endüstri mühendisiği öğrencisi makine mühendisliği öğrencisine "sizin mühendisliğe göre daha rahat ve laylaylom bir mühendislik bölümü, hem sizin görmediğiniz sosyal dersleri de görüyoruz. Mezun olunca makinenin yaptığı 1-2 şey hariç her işi yapabiliyoruz" yazmış. Bu yüzden biraz endüstri mühendisliğini araştırdım ve konu açtım.
Bana gelecek olursak makineleri çok seven biri değilim, lisede sadece AutoCAD, SolidWorks gibi yazılım işlerini yapmayı seviyordum. Onun dışında bilgisiyarlar ile ilgiliyim, belki de bunun yüzünden endüstri bölümünü araştırıyorum. Makine mühendisi ve endüstri mühendisi mezunları ile biraz konuştum. Makine mühendisliği öğrencileri "genellikle hayatı sorguluyorduk, diğer mühendisler bölüm sonu cafelere giderken biz eve geçip balkonda sigara tütürüyorduk" diyenle karşılaştım

Endüstri mühendisi mezunları ise "çok rahat geçtiğini, hatta ders çalışmak istiyorsan makine okusana" diye arkadaşlarıyla dalga geçtiklerini söyledi. Ben de "madem bu kadar rahat bir şekilde bitirdiniz, nasıl iş sahibi olabildiniz?" diye sorduğumda "Bir çok ilanda endüstri mühendisliği makineden önce geliyor. Endüstri mühendisliği; ekonomi, istatistik, muhasebe, işletme gibi ekstra gördüğü dersler sayesinde bir adım öne çıkıyor" dedi. Bu cevap sonucunda baya arafta kaldım. Siz hangisini önerirsiniz?
@Black
@Monarchz @170981