Arkadaşlar selamlar.
Ben yeni bir bisiklet almak istiyorum fakat mtb almak istemiyorum.
Yol bisikleti de istemiyorum, onlar zaten benim altımda parçalanır.
Ben böyle dağdan inmelik ama arada arka amortisörü kilitleyip yolada çıkabileceğim bir enduro bisikleti bakınıyorum.
Fakat fiyatları çok üst seviyelerde.
Bildiğiniz ucuz enduro biskletler varsa önermenizi bekliyorum.
Önemli Not: Ucuz olsun diye everest gibi de olmasın
Bütçem çok fazla değil, şuan net bir şey söyleyemiyorum ama orta halli bir tavsiyede bulunursanız sevinirim.
0 fiyatları zaten ortada ona bulaşmaya hiç gerek yok .
Enduro sınıfına giren bisiklet almak şu zamanlarda zor, sıfır bakıyorsan en azından 7-8K paran olacak ki güzel bir bisiklet alabilesin.
Trail sınıfı nispeten daha uygun alternatifler bulman için tercih edebileceğin bir opsiyon.
Giant Stance 2 gibi modellere bakabilirsin. 1500 dolardan uyguna zaten bisiklet yok piyasada bu tip.
İkinci el de enduro çok rastlayamazsın Türkiye pazarında. Varsa yoksa XC var Türkiye'de
Gözüme denk gelen olursa paylaşırım seninle.
Bu endurolar neden bu kadar pahalı ya ?
Alt tarafı bir arka amortisör ekliyorsun xc ye.
Kalitesiydi oydu buydu desen 4-5 k ya olması lazım bence bir enduro.
Enduro denen sınıf Downhill kategorisinin bir alt sınıfı. Daha hafif sınıfı diyebiliriz. Downhill ile yalnızca iniş yapabilirsin ancak bunlar ile gerektiğinde süspansiyonları kitleyip tırmanış da yapabilirsin.
Endurolar pahalı çünkü kadro - maşa - jant seti üçlüsü XC seviyesinde olmuyor, fiyatı artıran yegane unsur bu. Ek olarak doların hali ortada, böyle bir ülkede yurt dışında üretilip ülkemizde satın aldığın hiçbir mal ucuz olmayacaktır
Karbon XC kullanıyorum ben, maşasıydı jant setiydi hepsi üst düzey. Patika yoldan ayrılamıyorsun haliyle. Sen Scott Spark serisine de göz atabilirsin, kadro geometrisine dikkat dersen enduro sınıfıa girmediğini zaten anlarsın direkt ama maksat arka şok kullanmak ise pişman etmez. 6500 civarında o da, ikinci el bulursun ama onu.
Amatör sayıldığın için çift süspansiyon MTB de işini görür bence. Kadro ve maşa için en az 2000 ayırman gerekecek yine de. Ben önermiyorum parça değişimi ile bisiklet yükseltmeyi. Zira kendim giriş seviyesi bir bisikleti çok ciddi oranlarda yükselttim, çok pahalıya patlıyor.
Elindekini sat, para ekle ve ikinci el tek parça halinde satın al, emin ol çok daha karlı çıkarsın. Mantıklı da olur.