Enes Batur Başarılı mı?

Başarılı olur olmaz bunu kendi kitlesi belirler. Ben şu işe uyuz oluyorum Enes'i veletler izliyor yok 10 yaşındaki çocuklar izliyor, yok şöyle yok böyle. İnsanlar istediğini izlemekte özgür olduğu için onu da izleyen kişiler onu o karakteri ile tanıyıp öyle sevdiği için Enes çok fazla değiştiği zaman izlenme oranlarının düşeceğini de biliyor. Bu yüzden kitlesi çocuk yaşta olabilir fakat adam işine bağlı olarak çalışıyor. Hergün video atmak çok zorlu bir iş hele de yeni başladığın zamanlar. Adam o günden bugüne hergün video atarak geldi, başarılı mıdır değil midir orasını kendi izleyicileri belirler fakat adam zamanında YouTube a yaptığı yatırımın sefasını sürüyor.

Küfür ederek mi?
Genelde boş zamanlarımda Enes Batur izlemem arada bir bakarım. Son zamanlarda elinden geldiğince az küfür ediyor gibi geldi bana. Önceleri daha çok ediyordu. Ağız alışkanlığı olsa gerek ve dediğim gibi bu benim gözlemim.

Küfür etmeyi bırakmak gerçekten isteyince kolayca yapılabilen bir şey.
Ayrıca az küfür etmesi veya çok küfür etmesi bir şey değiştirmez. Malum kitle ne görürse onu yapıyor zaten. Kaliteli içerik üretmek istiyorsa bunun farkında olmalı ve buna göre hareket etmeli.

Şahsen, ben başarılı olduğunu düşünmüyorum. Kendini küçük düşürüyor ama farkında değil.

Başarılı fakat gençliğe çok yanlış örnek oluyor. Videoları oyuna yönelikti fakat oyun dışında herşey var. Biz BurakOyunda'ya kızıyorduk en azından adam oyun çizgisinden şaşmıyor :D

Enes batur milleti sinir etmede gayet başarılı. Başka bir başarısı olduğunu zannetmiyorum, velet işte.
Enes Batur konusunda ne derseniz diyin fakat "velet" demeniz hiç hoş değil. Bir insanı "velet" diyerek hafife almak en büyük düşüncesizliklerden biridir. 12 yaşında olup da hepimizden gerçek anlamda çok daha zeki olan kardeşlerimiz var.

Akıl yaşta değil baştadır. İlk önce bunu anlamaya çalışın ve daha sonrasında fikirler üretin. Sizin "velet" dediğiniz yaşlarda çok büyük işler başaran insanlar olmuştur. Sadece basit bir araştırma ile ulaşabilirsiniz, zor değil.

Enes batur konusuna hiç girmek istemiyorum fakat Recep Baltaş'ın da dediği gibi küfür ederek gençlere hiç de iyi örnek olmadığını düşünüyorum. Bir videoda onlarca kez küfür ederek geneli 15 yaş altında olan insanlara iyi örnek olmak mümkün değildir. Küçük çocuklar sevdiği insanları örnek alma eğilimi gösterirler ve o küfürleri de günlük hayatının bir parçası haline getirebilirler.

Örnek olma konusunu da bir kenara bırakacak olursak ben kendisinin başarılı olduğunu düşünüyorum. Oturup Enes Batur'u övecek veya savunacak değilim fakat bu insan 6 milyon insanı peşine taktıysa kesinlikle başarılıdır.

Yaptığı işte ne var, 2 video atıyor dünyanın parasını kazanıyor diyebilirsiniz. Bir yere kadar da haklısınız. Bu mesajı yazarken eski videolarının birkaçına baktım.

Eskiden gerçekten de çok kısa zamanda hazırlanabilecek basit videolar çekiyormuş. Konuşma tarzına ve diğer tüm detaylara baktığımızda gerçekten de hiç başarılı değilmiş o zamanlar.

Fakat nasıl olduysa 2015 yılında bir patlama yaşanmış ve her videosu ortalama 1.5 milyonun üzerinde izlenmeye başlamış. Evet o zamanki videoları kaliteli değil ve bizlere göre izlenecek bir yanı da yok fakat o nasıl olduysa milyonlarca insanı etkilemeyi başarmış.

Anlatmak istediğim tam olarak bu. Evet ben de dahil olmak üzere çoğumuz birçok hareketini doğru bulmuyoruz. Fakat bu başarısız olduğu anlamına gelmez.

Yanlış hatırlamıyorsam YouTube Türkiye'de 7 8 milyon civarında google hesabı ile YouTube'a giriş yapan aktif insan var (yanlışım varsa düzeltin) ve Enes Batur 6 milyon aboneye sahip. Bence bu bir başarı örneğidir.

Tekrar ediyorum, Enes Batur'u savunmak ve övmek gibi bir niyetim asla yoktur. Sadece kendi görüşlerimi belirtmek istedim.

PewDiePie'ı ve bu insan evladını aynı anda öğrendim. 35 milyondaydı o zaman Felix bey. Şimdi 60'ı gördü, kendince bi' tarz edindi, kitlesi değişti, daha farklı bir mizah anlayışına geçti ama Enes nasıl bir malsa 100 milyon abonesi olsun yine kitlesi ve karaktersizliği değişmeyecek. Kafası video girişi yaparken kopasıca, çocukların aklını yıkamaktan, kötü örnek olmaktan vazgeçmeyecek. Clickbait'in Türkçe karşılığı, geri vitesin ağa babası olmaktan başka bir halt olamayacak. Çizgi film gibi işler yaptığı için takipçisi azalmıyor, bir nesil sıkılıp bıraksa da sonraki aynı şekilde izlemeye devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı