@Xabi_Alonso her çocuk yaşta üç yetisini kaybetmiş helen Keller'in hayatını araştırabilirsiniz. YouTube gibi platformlarda kendi engelinden bahseden çeşitli kanallar var. Onları da izleyebilirsiniz.
@Xabi_Alonso Örneğin körlük üzerine videyo çeken Tommy Edison ve Lucy Edwards kanallarına bakabilirsin. Türkiye'de bunlar gibi kanallar var mı bilmiyorum, ancak SEBEDER gibi doğrudan engelliler ile çalışan vakıf ve kurumları inceleyebilirsin.
Ha pardon soru nasıl yaşıyor'muş ben "nasıl yazışıyor" anlamışım benim hatam. Dün böyle bir videoya denk gelmiştim:
bizim için normal olan şeyler Onlar'ın hayallerini süsleyen şeyler olabilir. Keşke hiç kimse engelli olmasa.
Korku filmi olan "Oculus" filminde de başrolümüzün gözleri görmüyordu. "nefesini tut" adlı filmde de bir grup hırsızlık için kör bir eski askerin evine giriyordu sonunda belalarını buluyorlardı tabii . Bir film daha vardı kör bir kadının evine hırsız giriyordu ama o filmi bulamadım. Bu tip filmler sayesinde enazından onları anlayabiliriz diye düşünüyorum. Bu yorum bazı insanları kırdıysa şimdiden özür dilerim.